Homewizard P1 Energiemeter

De Homewizard P1 Energiemeter is een handig apparaat dat je helpt om je energieverbruik inzichtelijk te maken. Met deze energiemeter kun je realtime gegevens over je energieverbruik verzamelen en analyseren. In deze review en installatiegids zullen we de functies van de Homewizard P1 bespreken en je stapsgewijs begeleiden bij de installatie ervan.

Homewizard producten zijn ook te integreren in Home Assistant!
In Home Assistant kun je je hele huis automatiseren met lampen, camera’s, sensoren en vele andere producten van verschillende merken. One App to rule them All!

Review:

De Homewizard P1 Energiemeter is een uitstekende toevoeging aan je slimme thuisnetwerk. Het apparaat is eenvoudig te installeren en biedt waardevolle informatie over je energieverbruik. Met behulp van de Homewizard-app kun je de gegevens eenvoudig monitoren en analyseren, zodat je bewuster kunt omgaan met energie en mogelijk kosten kunt besparen.

Een van de grootste voordelen van de Homewizard P1 is dat het compatibel is met de meeste slimme energiemeters die in Nederland worden gebruikt. Dit betekent dat je het vrijwel met elke energieleverancier kunt gebruiken. Het apparaat wordt geleverd met een P1-kabel die je eenvoudig op de slimme meter kunt aansluiten, waardoor je direct toegang krijgt tot je energiegegevens.

homewizard-p1-meter

Eenmaal geïnstalleerd, kun je de Homewizard-app downloaden op je smartphone of tablet. De app is intuïtief en gebruiksvriendelijk, met duidelijke grafieken en diagrammen die je helpen om je energieverbruik beter te begrijpen. Je kunt het verbruik van specifieke apparaten of zones in je huis bekijken en vergelijken met eerdere periodes. Dit helpt je om te identificeren welke apparaten of activiteiten mogelijk een grote invloed hebben op je energierekening.

Realtime energie verbruik inzienOverzicht van de huidige dagWeekoverzicht
Homewizard-app (3)Homewizard-app (2)Homewizard-app (1)

Een ander handig aspect van de Homewizard P1 is de mogelijkheid om meldingen in te stellen. Je kunt bijvoorbeeld een melding ontvangen wanneer je energieverbruik een bepaalde limiet overschrijdt. Dit kan nuttig zijn om je te waarschuwen voor onverwacht hoog energieverbruik, wat kan wijzen op een defect apparaat of een inefficiënt energieverbruik.

Homewizard-notificatie

De Homewizard P1 biedt ook de mogelijkheid om je energiegegevens te exporteren naar andere energiemanagementsystemen, zoals Home Assistant of Domoticz. Dit geeft je de flexibiliteit om je energiegegevens te integreren met andere slimme apparaten en systemen in je huis.

Voor € 0,99 per maand kun je een maandelijks opzegbaar Premium abonnement afsluiten. Hiermee ontgrendel je functies zoals:

 • Langere historie (standaard 12 maanden)
 • Notificaties wanneer er opvallend hoog verbruik wordt gedetecteerd. De Homewizard App leert eerst wat je normale gebruikspatroon is en past daar de meldingen op aan.
 • De App kan het sluimerverbruik analyseren
 • Je kunt de data exporteren naar Excel
 • Heb je thuis een 3 Fasen installatie? Dan kan de Homewizard App per fase je verbuik meten (standaard alleen het totaal van de 3 fasen)

Installatiegids:

 1. Zorg ervoor dat je een slimme energiemeter hebt die compatibel is met de Homewizard P1. Controleer de specificaties van je meter of raadpleeg de website van Homewizard voor een lijst met compatibele meters.
 2. Open de verpakking van de Homewizard P1 en controleer of alle benodigde onderdelen aanwezig zijn, waaronder de P1-kabel en de voedingsadapter.
 3. Zoek de P1-poort op je slimme meter. Dit is meestal een RJ11- of RJ12-poort met het label “P1” erop. Sluit een uiteinde van de meegeleverde P1-kabel aan op deze poort.
 4. Sluit het andere uiteinde van de P1-kabel aan op de Homewizard P1.
 5. Sluit de voedingsadapter aan op de Homewizard P1 en steek de stekker in een stopcontact.
 6. Download de Homewizard-app op je smartphone of tablet via de App Store (iOS) of Google Play Store (Android).
 7. Open de app en volg de instructies om een nieuw account aan te maken.
 8. Nadat je een account hebt aangemaakt, selecteer je “Apparaat toevoegen” in de app en volg je de instructies om de Homewizard P1 aan je account te koppelen.
 9. De app zal je vragen om je energieleverancier en het type slimme meter dat je hebt te selecteren. Volg de instructies op het scherm om de juiste opties te kiezen.
 10. Zodra de koppeling is voltooid, zou je realtime gegevens over je energieverbruik moeten kunnen zien in de app.

Enthousiast geworden en wil je meer meters installeren van Home Wizard? In dit artikel behandelen we de installatie van de Home Wizard Energy Sockets

Of misschien wil je wel je hele huis automatiseren en monitoren! Neem dan eens een kijkje in dit artikel waar we Home Assistant bekijken!

Conclusie:

De Homewizard P1 Energiemeter is een handig apparaat dat je helpt om bewuster om te gaan met energie en kosten te besparen. De installatie is eenvoudig en de bijbehorende app biedt duidelijke en waardevolle informatie over je energieverbruik. Met functies zoals meldingen en de mogelijkheid om gegevens te exporteren, biedt de Homewizard P1 flexibiliteit en integratiemogelijkheden met andere slimme apparaten en systemen. Kortom, de Homewizard P1 is een geweldige toevoeging aan je slimme thuisnetwerk.

Deel dit:
Scroll naar boven