Review: Motorola Edge 20 Pro

motorola-edge-20-pro

Design & Bouwkwaliteit
De Motorola Edge 20 Pro is echt een prachtig toestel. De glazen achterkant, hij is groot, dun en licht en daardoor voelt het toestel fantastisch aan. Om de telefoon te ontgrendelen kun je de vingerafdrukscanner gebruiken die zich aan de zijkant van het toestel bevindt. Deze is zeer nauwkeurig en heel erg snel. Het toestel is stevig en er wordt standaard een siliconen hoesje meegeleverd.

Scherm
Het 144Hz OLED display is erg goed. De kleuren zijn heel levendig en het scrollen door applicaties gaat soepel en snel. Het touchscreen reageert feilloos. Prima scherm!

Geluid
Het geluid is prima maar helaas niet stereo. Aan de onderkant van het toestel bevindt zich de speaker en deze klinkt veel beter dan gemiddeld. Maar als ik muziek wil luisteren gebruik ik toch een bluetooth speaker.

Batterij
De Edge 20 Pro houdt het makkelijk een dag vol met een volle accu. De meegeleverde lader zorgt er voor dat het toestel werkelijk supersnel oplaadt! Heb je de telefoon veel gebruikt en moet je even bijladen ? geen probleem, het (bij)laden gaat echt heel snel.
Draadloos opladen is helaas een optie die ontbreekt.

Bereik en connectiviteit
Tot nu toe heb ik nog geen problemen gehad met WiFi en 4G/5G. Dat werkt gewoon prima en supersnel. Thuis heb ik 600Mbit Internet van Ziggo en draadloos haalt deze telefoon deze snelheden ook moeiteloos!
Verbinden met een headset, Bluetooth speaker of mijn Samsung Galaxy Watch S3 werkt tevens probleemloos.
Streamen naar Chromecast werkt prima en erg snel maar ook betalen via NFC gaat super.
Kortom: Gewoon erg goed!

Software en updatebeleid
De Edge 20 Pro wordt met stock Android geleverd. Heerlijk! Geen troep en andere bloatware dus.
Natuurlijk heeft Motorola wel een paar kleine dingetjes toegevoegd waarmee je je telefoon kunt personaliseren maar daar houdt het ook echt verder mee op. Dat is de MyUX Software: stock Android met slechts een paar nuttige aanvullingen.
Het update beleid is verbeterd en de Edge 20 Pro zal 2 grote Android updates krijgen (Android 12 en 13) en zal 3 jaar maandelijks worden voorzien van beveiligingsupdates.

Prestaties
Kan ik kort over zijn: Prima! Alles gaat snel, vloeiend en zonder problemen. Multitasken doet ie met 2 vingers in de neus, apps installeren gaat in een oogwenk.

Camera’s
De camera’s presteren naar mijn mening bovengemiddeld. De Edge 20 Pro heeft achter 3 camera’s en die maken geweldige foto’s bij voldoende licht. Foto’s in het donker maken gaat duidelijk minder goed maar gelukkig gebruik ik dat niet vaak. Macro foto’s is ook een functie waarin de Edge 20 Pro zeer goed presteert!

Meegeleverde USB-C naar HDMI kabel
Bij mijn telefoon kreeg ik een USB-C naar HDMI kabel. Dit is gewoon geweldig!
Sluit de kabel aan op je telefoon en verbind de HDMI kabel met een monitor of TV, verbind een Bluetooth muis en toetsenbord en eventueel een headset en je hebt een werkplek gemaakt!
Wanneer je gebruik maakt van Modern Workspace waarin grotendeels browser gebaseerd is werkt dit prima ! VPN verbindingen, RDP Managers, telefonie etc. zijn allemaal als apps te installeren en je kunt aan de gang!

Conclusie
Voor het geld wat deze telefoon kost heb je een toestel die, naar mijn idee, boven verwachting presteert. Het is een super degelijk toestel, voelt niet plastic aan en heeft geweldige prestaties!
Prima toestel welke ik met heel veel plezier gebruik!

Deel dit:
Scroll naar boven