Google gaat in november stoppen met Hangouts

Wie gebruik maakt van Google Hangouts zal in november over moeten stappen naar Google Chat in Gmail. Voor diegenen die gebruik maken van de mobiele app voor Hangouts zijn nu notificaties te zien waarin Google vraagt om de overstap naar Chat te maken.

Vanaf juli zal Google gaan beginnen met de migratie van Hangouts naar Chat.
Google zal de webpagina van Hangouts nog tot later dit jaar beschikbaar laten blijven maar waarschuwt nu al voor de beëindiging van de dienst.
Doe je niks dan zal Google je automatisch over laten gaan naar Chat en een maand voordat dit zover is worden de gebruikers gewaarschuwd.

Nu al waarschuwt Google de mobiele gebruikers dat Hangouts gaat stoppen en dat ze Chat in Gmail of de mobiele Chat app moeten gebruiken. Maak je gebruik van de migratie dan zorgt Google er voor dat de bestaande conversaties overgezet zal worden van Hangouts naar Chat. Dit zal volgens Google voor “de meeste gebruikers” zo zijn

Je kunt je Hangouts conversaties/geschiedenis ook downloaden. Dit kun je via Google Takeout doen maar doe dit dan wel vóór november aangezien in november dienst ook echt stopt en je dus niet meer bij je conversaties en dus ook geschiedenis kunt komen.

Deel dit:
Scroll naar boven