Prijsvechter.shop oplichting

Als iets te mooi is om waar te zijn, dan is dat vaak ook zo !

Dit artikel is bedoeld als waarschuwing en geschreven uit eerstehands ervaring.

Op Facebook zag ik al een aantal keren advertenties voorbij komen van prijsvechter.shop.
Leuke artikelen die “geen drol” kosten uiteenlopend van lampen tot kerstbomen en klokjes…

Klokjes…ik heb een zwak voor Nixie Tube Clocks…oude buizentechnologie waar een klok van gemaakt wordt.
Hoe ziet zo’n klok er uit dan ? Nou zo dus :

prijsvechter_2

Prachtig toch ?

Zo zag ik een Nixie Tube Clock voorbij komen bij Prijsvechter.shop…ik was meteen verkocht en voor dat geld (€ 34,95) had ik eigenlijk al meteen moeten denken dat er iets niet klopte !
Met een onderbuik gevoel tóch besteld…het was zelfs een Black Friday 1+1 gratis actie !
De bestelling verliep eigenlijk probleemloos en de volgende dag zou ik de klok dan binnen krijgen. Vol verwachting de levering afgewacht maar helaas…alles wat er kwam, maar geen Tube Clock.
Toch maar even een mail aan gewaagd om te vragen wanneer de klok dan wel geleverd zou worden en warempel…ik kreeg al vrij snel een antwoord waardoor ik dacht dat het wel goed zou zitten. Het antwoord was als volgt :

Hallo,

Mijn naam is Erik, van Prijsvechter.

Allereerst wil ik je bedanken voor je bestelling en het vertrouwen in Prijsvechter. Wij zullen er alles aan doen om je de best mogelijke service te bieden.

Voor 23 uur besteld wordt dezelfde dag nog verzonden. Wanneer het bestelde artikel niet meer op voorraad is worden de producten rechtstreeks vanuit het warenhuis van onze buitenlandse leveranciers verstuurd.

Door deze structuur kunnen wij de kosten laag houden en onze producten tegen een lagere prijs aanbieden dan de concurrent. Ons streven is om de kosten zo laag mogelijk te houden zodat jij als consument hiervan kunt profiteren. Houd daarom rekening met een gemiddelde levertijd van 7-12 dagen.

Nadat de producten zijn verzonden hebben wij geen invloed op het verzendproces. Het kan helaas voorkomen dat een zending wat vertraging oploopt. Nogmaals mijn excuses hiervoor.

Je kunt je bestelstatus bekijken via de volgende link: Bekijk hier je bestelstatus

Mocht je nog vragen hebben over je bestelling, voel je vrij om contact met ons op te nemen. Het team van Prijsvechter staat altijd klaar om je te helpen .

Nette mail, met een link om de bestelstatus in te kunnen zien. Dat gedaan en de klok was onderweg inderdaad met een vertraging. Deze zou dan uiterlijk 24 december geleverd worden.
Deze heb ik dan ook voor die datum ontvangen….en nu komt het :

Het was een piepklein pakketje…ik dacht eerst dat het een andere bestelling was waar ik op zat te wachten…maar dit kwam uit China en zei mij zo, gezien de afmetingen, helemaal niks.
Pakketje uitgepakt en tot mijn verbazing zie ik een klokje…niet zomaar een klokje…

prijsvechter_1

Ja hoor…een bouwpakket ! Ik ben hier best handig mee en dit zal wel lukken maar het is ten eerste niet de Nixie Tube Clock die ik besteld heb en ten tweede stond er nergens bij dat het een bouwpakket was en ten derde zie ik totaal niet hoe dit € 34,95 moet kosten en al helemaal niet als het uit China komt ! Oh ja…een vierde punt nog : Waar is dan het 2e klokje uit de 1+1 actie ?

Maar weer een mail verstuurd met de vraag of er ergens iets mis gegaan is of dat dit een grap is…en weer kreeg ik snel een antwoord :

Hallo,

Ik heb gekeken in ons systeem en ik zie dat wij geleverd hebben wat u bij ons besteld heeft.

Op de productpagina had u middels een dropdown menu de keuze uit meerdere varianten. U heeft de goedkoopste variant gekocht welke u ook geleverd heeft gekregen.

Ik zie dat u de kortingscode niet heeft toegepast tijdens uw bestelling.

U dient namelijk de kortingscode te verzilveren om gebruikt te maken van de 1+1 gratis actie.

Dit stond tijdens de actie uitgelegd op de productpagina.


Met vriendelijke groet,

de Klantenservice

Wel verdorie…er was een dropdown menu maar daar stond enkel de keuze voor de 4 of 6 cijferige Nixie Tube Clock…en de kortingscode..tja…eerlijk gezegd had ik daar geen erg in dat de code toegepast moest worden, dat stond niet duidelijk genoeg op de site. Ik zag dat er bij de bestelling Black Friday 1+1 Gratis stond.

Hoe dan ook, de goedkoopste variant is de 4 cijferige klok maar dan nog had dit zoals op de afbeelding stond een echte Nixie Tube Clock moeten zijn en niet het stuk prul wat ik ontvangen heb…

Hierop heb ik weer een mail gestuurd waarin ik mij beroep op mijn consumentenrecht.
En weer snel een antwoord gekregen :

Beste klant,

Allereerst wil ik je bedanken voor jouw bestelling. Bovendien jammer om te horen dat je bestelling niet naar wens is.

Je retouraanvraag is goedgekeurd en ik ben er om je te helpen met jouw retourzending. Denk eraan dat het artikel niet gebruikt mag zijn en er mogen geen gebruikssporen te zien zijn. Het moet nog verkocht worden. Indien het beschadigd geleverd is en hier contact over is geweest kan het toch verstuurd worden.

Download hier het retourformulier.

Indien je geen printer hebt, vragen wij je een briefje mee te sturen met hierop alle informatie die wij nodig hebben (af te lezen van het retourdocument).

Als je het retourformulier hebt ingevuld, kun je de producten opsturen naar het retouradres dat staat aangegeven op het formulier. Zorg ervoor dat je het retourformulier meestuurt en de zending voorziet van een Track & Trace-code. De retourkosten zijn voor rekening van de koper, zoals ook staat vermeld op onze site.

Als we het verzendbewijs (per foto) hebben ontvangen zorgen wij ervoor dat het aankoopbedrag binnen enkele dagen weer op jouw rekening staat.

Mocht je nog vragen hebben over jouw bestelling, voel je dan vrij om contact met ons op te nemen. Ons team staat altijd klaar om je te helpen.

Hoop je voldoende te hebben geïnformeerd.


Met vriendelijke groet,

de Klantenservice

Nou, dat ziet er goed uit dus…ik zou mijn geld probleemloos terugkrijgen.
Even kijken dan wat de kosten zouden zijn om het pakketje terug naar China te sturen…
De kosten hiervoor zijn zo’n € 30 euro ! Op een bedrag van € 34,95 ga ik toch echt geen € 30,- verzendkosten betalen. Er zit niets anders op dan het hier bij te laten. Voor een bedrag van € 34,95 heeft het geen nut om er werk van te maken, dat is het simpelweg niet waard en dat gaan de meeste mensen niet doen. En dat weten die oplichters heel erg goed.

Ondertussen zijn er meerdere mensen die gedupeerd zijn en niet hebben gekregen wat ze hebben besteld. Kerstbomen wat een piepklein kunstboompje is, een elektrische woodcutter waar mensen een gewone handschaar krijgen etc.
Ondertussen is de website uit de lucht en regent het klachten over deze shop.
Veel mensen dachten een leuk cadeautje voor onder de kerstboom te kunnen bestellen maar kwamen stuk voor stuk allemaal bedrogen uit.

De website WebwinkelKeur, welke Webwinkel keurmerken uitdeelt, meldt dat Prijsvechter.shop onterecht hun Webwinkel Keurmerk heeft gebruikt op de site (bron)
Ook duiken er ondertussen meldingen op in de politie database wanneer je zoekt op Prijsvechter.shop (bron)

Opgelicht ? Jazeker !
Voor het bestellen nog wel even gechecked of er ergens iets vermeld werd over deze shop maar bij diverse webshop checkers werd er niets vermeld en de shop stond niet geregistreerd bij de politie database. Nou bestond die site (zag ik later) ook nog maar sinds 1-12-2020.
Echt jammer dit en ik dacht zelf dat mij dit niet zou overkomen maar ik heb mijn lesje nu wel geleerd. Dit gebeurd mij niet nog een keer !

Kijk uit mensen ! Onthoud écht : Als iets te mooi is om waar te zijn, dan is dat ook zo !

Wil je tips om dit soort oplichting te leren herkennen ? lees dan dit artikel !

Deel dit:
Scroll naar boven