Koers digitale munt bitcoin gaat richting 10.000 dollar !

De koers van de digitale munt bitcoin gaat hard op de 10.000 dollar af. Afgelopen vrijdag doorbrak de koers de 9.000 dollar, minder dan een week nadat de barrière van de 8.000 dollar was geslecht. Inmiddels is één bitcoin meer dan 9.700 dollar waard.

De prijs van een bitcoin gaat weliswaar gestaag omhoog, maar tussendoor zitten flinke dippen. Zo ging de koers in de nacht van zondag op maandag binnen tien minuten ruim 200 dollar omlaag. Daarna wordt doorgaans de weg omhoog weer ingezet. In de afgelopen twee weken werd de bitcoin al ruim 40 procent meer waard.

De stijging wordt mede veroorzaakt door bredere aandacht voor de cryptomunt. Steeds meer bedrijven uit de traditionele financiële sector gaan zich ook op de bitcoin richten.

Tegelijkertijd is er ook kritiek van veel mensen die zeggen dat de munt een bubbel is die op zeker moment zal barsten.

Begin dit jaar was de bitcoin nog zo’n 1.000 dollar waard. Daarmee is de waardestijging al meer dan 800 procent. Het grootste deel van die stijging is sinds de zomer tot stand gekomen, waarmee de munt ook zeer aantrekkelijk is voor speculanten.

Het aantal rekeningen bij Coinbase, een van de grootste platformen voor het handelen in cryptomunten als bitcoin en concurrent ethereum, is dit jaar bijvoorbeeld al bijna verdrievoudigd.

Lijkt het je interessant om Bitcoin te gaan minen ?

Koersen zoals hierboven zijn erg interessant, zeker als je de Bitcoin zélf kunt minen.
Tegenwoordig lukt dat niet meer met een standaard computer, maar met dedicated mining rigs kon dit nog wel eens interessant zijn. Je investeert dus eerst een klap geld in een dikke mining rig om vervolgens zelf te gaan minen.

Lees dit artikel om meer te weten te komen over het rendament en de apparatuur
Hoe Bitcoin werkt ? Lees dan dit artikel !

Let op : Dit kan risico’s met zich mee brengen !
Het minen van Bitcoin wordt steeds moeilijker, dus het zal steeds langer duren voordat je Bitcoins vindt.

Deel dit:
Scroll naar boven