Referendum over de sleepwet ? Teken dan nu !

Wilt u een referendum over de Sleepwet? Teken hier.

De sleepwet

De vernieuwde Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten, ook wel sleepwet, geeft een uitbreiding van de middelen die de diensten (AIVD en MIVD) mogen inzetten. De grootste veranderingen zijn:

  • Er mag een zogenaamd “sleepnet” worden ingezet om massaal online communicatie af te luisteren, ook van niet verdachte burgers. Zo mag een hele wijk afgeluisterd worden wanneer er een verdacht persoon in woont.
  • Alle geautomatiseerde apparaten mogen gehackt worden. Denk bijvoorbeeld aan uw telefoon, computer of smart-tv.
  • Er mag een geheime DNA-databank aangelegd worden waar iedereen in terecht kan komen.
  • Verzamelde data mag met buitenlandse inlichtingendiensten gedeeld worden, ook zonder deze eerst geanalyseerd te hebben.

Instanties als de Raad van State, de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid, de Nederlandse Vereniging van Journalisten en verscheidene wetenschappers hebben al hun zorgen geuit over deze wet. De wet is op 11 juli aangenomen door de Eerste Kamer.

De gehele wet is hier te vinden.
Voor een uitgebreidere argumentatie over de wet kunt u bijvoorbeeld kijken op geensleep.net.

Help mee de sleepwet te stoppen !

Zoals je hierboven kunt lezen zal de sleepwet gaan zorgen voor vergaande gevolgen op het gebied van privacy !
Zonder aanleiding mag er zomaar getapt worden, data onderschept worden, je internet gedrag vastleggen etc. etc.
Er mag dus ook door de diensten zomaar gehackt worden, geen router, laptop, computer, telefoon, smart TV zal meer veilig zijn !
Denk niet : Och, ik heb toch niks te verbergen want het gaat er niet om dat je niks te verbergen hebt, maar dat je niet meer kunt internetten zonder dat je je zorgen hoeft te maken over je privacy. Vergelijk het met een huiszoekingsbevel : Als er agenten voor je deur staan die je huis willen doorzoeken en geen bevel hiervoor hebben, dan laat je ze toch ook niet binnen ?
Je wilt namelijk graag weten waarom dit gebeurd.
Digitaal gaat, als dit doorgaat, dus wel gebeuren. Zonder reden, zonder aanleiding mogen instanties gewoon gaan bekijken wat jij allemaal uitspookt op internet. Privacy ? weg !

Teken dus snel de petitie zodat er een referendum kan plaatsvinden !

tekenpetitie

Deel dit:
Scroll naar boven