Meerdere programma’s tegelijk installeren met Ninite !

Ken je het ? Wanneer je je computer geinstalleerd hebt en al die extra programma’s als Java, PDF Reader, .NET, Browsers weer 1 voor 1 moet downloaden en installeren ?
Alle downloads weer bij elkaar zoeken de achter elkaar de setups draaien. Dit vergt veel tijd en is niet altijd het leukste werk.
Gelukkig zijn er bedrijven zoals Ninite die oplossingen bieden om je hierin te helpen.

Wat is Ninite ?

Ninite is een stukje software die alle programma’s die jij geinstalleerd wilt hebben zélf download en vervolgens installeert en vervolgens ook up to date kan houden.
Je selecteert welke programma’s je wilt hebben, download vervolgens de executable en start deze. Ninite doet dan de rest. Ondertussen kun je een bakje koffie drinken terwijl Ninite er voor zorgt dat netjes alle programma’s geinstalleerd worden én up-to-date zijn.

Hoe werkt het dan ?

Heel simpel, je gaat naar de Ninite Website en daar vindt je meteen een overzicht van alle beschikbare gratis programma’s.
Selecteer de programma’s die je geinstalleerd wilt hebben door er een vinkje voor te plaatsen en wanneer je alles hebt, druk je op de blauwe knop Get Your Ninite

ninite 01

Het aangepaste Ninite bestand wordt dan gedownload.
Wanneer de download klaar is, voer je deze uit en start de Ninite installatie.

Wanneer je de melding krijgt dat een programma wijzigingen aan het systeem aan wil brengen, kun je dit met Ja bevestigen.
Ninite start en begint meteen met het downloaden en installeren :ninite 02Zoals gezegd kun je nu een bakje koffie gaan drinken tot Ninite klaar is.
Wanneer dit het geval is, zie je een lijst met de programma’s met de status er achter

ninite 03

Gelukt !
Alle statussen zijn OK en/of OK (up to date) wat betekend dat alle programma’s geinstalleerd zijn.

Up to date houden van de programma’s

Gooi de Ninite executable niet meteen weg, maar bewaar deze ergens op de harde schijf.
Je kunt deze namelijk later weer gebruiken om updates van de programma’s te downloaden en installeren.
Om dit te doen, start je gewoon weer de Ninite installer en Ninite gaat automatisch voor jou aan de slag, met slechts 1 klik met de muis heb je al je programma’s up to date !

Conclusie

Ninite is echt een uitkomst wanneer het gaat om het achter elkaar installeren van de standaard programma’s. Geen zoekwerk weer naar de laatste en juiste versies, 1 voor 1 downloaden en vervolgens 1 voor 1 installeren.
Deze tijd kun je je nu besparen met het kleine, simpele maar toch briljante Ninite !

Deel dit:
Scroll naar boven