Einde in zicht voor Skype for Business

Aan al het goede komt een eind, zo ook aan Skype for Business.
Skype for Business is een programma waarmee je behalve natuurlijk bellen ook bijvoorbeeld conference calls kunt starten om een online vergadering te kunnen starten.
Maar wat is nu het alternatief ?

Naar verluidt loopt Skype for Business tegen het einde van juli 2021 tegen het einde en zal dan ook niet meer werken. (bron)
Echter biedt Microsoft een drietal alternatieven :

  1. Migreren naar Microsoft Audio Conferencing
  2. Een andere third party Audio Conferencing gaan gebruiken
  3. Helemaal stoppen met Online Conferencing

Nou…de eerste twee opties zijn denkbaar, maar de derde optie is in mijn ogen not done aangezien er zeer veel gebruik gemaakt wordt van Online Conferencing !

In mijn nog korte tijd bij mijn nieuwe werkgever sinds 1 oktober, heb ik kennis gemaakt met een werkelijk schitterend alternatief voor Skype for Business: Microsoft Teams, het collaboration platform van Microsoft wat onderdeel is van O365.

Volgens Microsoft is Teams een volwaardige vervanger voor Skype for Business (bron).
Maar het kan nog veel meer !
Zo kun je dit bijvoorbeeld uitrollen binnen een bedrijf en vervolgens Teams aan te maken (afdelingen). Dit zijn kanalen waarop gebruikers zich kunnen abonneren. Binnen dit kanaal kan men allerlei informatie met elkaar delen zoals bestanden, koppelingen naar agenda’s etc. maar bevat ook een heuse soort van Facebook-achtige tijdlijn waar gebruikers die lid zijn van dat kanaal berichten kunnen posten. Andere gebruikers in dat kanaal kunnen op dat bericht antwoorden en liken met een duimpje etc.

Tevens bevat Teams een Chat module waarmee je, zoals de naam als zegt, met andere gebruikers kunt chatten.

Teams integreert naadloos met bijvoorbeeld Microsoft Sharepoint, Exchange en is voor diverse platforms beschikbaar zoals o.a. Windows, OSX, Android en iPhone.

Teams’ grote kracht is ook het verzorgen van online conferencing.
Je kunt bijvoorbeeld een Team Meeting plannen waarbij de organisator zijn scherm kan delen om een presentatie, video of scherm kan laten zien.
Anderen binnen dit kanaal kunnen dan deelnemen aan deze meeting.
Audio en video werken ook perfect, je kunt met een headset en webcam deelnemen aan de meeting en zo ook mee vergaderen waarbij de andere jou ook kunnen horen en/of zien.
Een echte aanrader voor een headset: Jabra evolve 75 UC
Dit werkt allemaal online, dus je kunt waar dan ook deelnemen aan een Online Meeting !

Mocht je binnen jouw bedrijf Skype for Business gebruiken en zoeken naar een opvolger of alternatief ? Bekijk dan zeker eens Teams !
Naast Conference Calls biedt dit pakket nog vele vele andere superhandige functies !

Snel aan de slag ? of eerst meer informatie ?

Deel dit:
Scroll naar boven