SonicWall Mobile Connect App – Error 691

Ook weer een leuke : De Sonicwall Mobile Connect App
Onder Windows 10 is deze super eenvoudig te installeren vanuit de Microsoft App Store en het werkt ook prima…of toch niet ?

Error 691 – Incorrect username or password

Opeens na een tijd probleemloos te kunnen verbinden kregen verschillende gebruikers opeens bij het verbinden de error 691 : “Incorrect username or password”
Natuurlijk als eerste de credentials gecontroleerd, maar dat was allemaal dik in orde.
Met geen mogelijkheid is er meer een verbinding te maken.

Sonicwall mobile connect 01

Meerdere gebruikers, echter niet allemaal tegelijk. De een na de ander zeg maar.
Aan de Sonicwall NSA3600 ligt het niet, er komen geen authenticatie problemen voor in de logs en veel andere gebruikers kunnen wél inloggen.
Het zit echt lokaal in de laptop. Ik heb dit 1 keer eerder meegemaakt en uiteindelijk een complete herinstallatie gedaan van Windows 10 waarna de SonicWall Mobile Connect weer normaal werkt.

Maar omdat ik geen zin (en tijd) heb om alle laptops met dit probleem te gaan herinstalleren (is overigens ook altijd het ultieme LAATSTE redmiddel) heb ik besloten de situatie eens voor te leggen aan de Sonicwall Support waarop ik al heel snel antwoord kreeg.

Het antwoord houdt in dat bij SonicWall de laatste tijd steeds meer deze meldingen binnenkomen. Het is geen gebruikersnaam/wachtwoord probleem maar een fundamenteel probleem in Windows 10 met name de versie 1709 waarop dit speelt.

Sonicwall en Microsoft vechten momenteel uit wie dit op dient te lossen, maar dat kan een tijdje duren. Ondertussen zitten we dan met niet werkende Sonicwall gebruikers wat óók geen oplossing is.

De oplossing om weer te kunnen verbinden naar een SonicWall appliance

De aangeboden oplossing/workaround is om van de Mobile Connect App af te stappen en de SonicWall Netextender te gaan gebruiken.
Ook deze had issues onder Windows 10, maar dat is in de laatste build opgelost.
De Netextender gebruikt namelijk zijn eigen stuurprogramma’s en is niet afhankelijk van Microsoft.
Dit heb ik ondertussen op een laptop geprobeerd en dit werkt feilloos.
Het mooie is dat je kunt scripten, je kunt een batch bestandje aanmaken die mappings etc. regelt en dit laten uitvoeren bij het aanmelden.

Om de nieuwste versie te kunnen downloaden, moet je wel een geregistreerde SonicWall gebruiker zijn.

De installatie is recht toe recht aan en een paar minuten later heb je een werkende VPN tunnel !

Deel dit:
Scroll naar boven