HP roept laptops terug vanwege brandgevaarlijke batterijen

Computerfabrikant HP is een terugroepactie begonnen voor laptops met een mogelijk brandgevaarlijke batterij. Volgens het bedrijf is het “extreem belangrijk” dat klanten controleren of hun batterij in aanmerking komt voor vervanging.

Bij de meeste laptops die het probleem hebben, zijn de batterijen ingebouwd. Daardoor kunnen klanten ze niet zelf vervangen. Er zijn ook losse brandgevaarlijke batterijen verkocht of geleverd als vervanging. Volgens HP gaat het om 0,1 procent van de HP-systemen die de afgelopen twee jaar wereldwijd zijn verkocht.

Via een site van HP kunnen gebruikers controleren of er een gevaarlijke batterij in hun laptop zit. Als dat zo is, moeten ze bij het opstarten de zogenaamde “batterijveiligheidsmodus” aanzetten, waarmee de batterij direct wordt ontladen en niet kan worden opgeladen tot die modus weer wordt uitgeschakeld.

De laptops die in aanmerking komen:

HP Probook 640 G2, 645 G2, 650 G2, 655 G2

HP ZBook 17 G3, Studio G3

HP x360 310 G2

HP Pavilionx360

HP ENVY m6

HP 11 Notebook PC

HP ProBook 640 G3, 645 G3, 650 G3, 655 G3

HP ZBook 17 G4

*Alle modellen met het mogelijke mankement zijn tussen december 2015 en december 2017 verkocht.

Deel dit:
Scroll naar boven