Sterrenkundige Chriet Titulaer (73) overleden

Op 23 april is Sterrenkundige Chriet Titulaer (73) overleden.

Altijd herkenbaar aan zijn baard en accent was hij te vinden in o.a. Wondere Wereld van de Tros waar ik wekelijks aan gekluisterd zat om alle technieuwtjes te volgen.
Ik kan mij nog zo de beelden voor de geest halen waar Chriet op een groene fiets van (toen) de PTT rondfietste om mobiele telefonie te demonstreren.
Met een joekel van een telefoon met een joekel van een accu die dan weer opgeladen werd door de dynamo van de fiets zwalkte Chriet letterlijk over de straat met dat loeizware ding om te verkondigen dat dat de toekomst ging worden. Als je interesse had om het prototype gratis en onbetaald te willen testen, kon je je opgeven zodat je dan óók zo’n groen gevaarte zou krijgen als je tot de gelukkigen behoorde.
Later bleek het om een 1 april grap te gaan 🙂

Bij veel onderwerpen zat hij echt wel op het juiste spoor, bijvoorbeeld zijn glasvezel voorspelling, maar een aantal dingen zijn het echt niet geworden zoals die groene PTT fiets 🙂
Maar wel of niet een correcte voorspelling : Het is en blijft een mooi persoon met hart en passie voor wetenschap en techniek.
Onze Wondere Wereld is helaas weer een icoon kwijtgeraakt.

Chriet’s praatje over glasvezel :

[kad_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=FTHtANzbtfs” ]

En natuurlijk de PTT Mobiele Telefoon fiets :

[kad_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=BWUAMO1hJ80″ ]

R.I.P Chriet !

Deel dit:
Scroll naar boven