Fortnite installeren en spelen op je Android telefoon !

      Reacties uitgeschakeld voor Fortnite installeren en spelen op je Android telefoon !

Fortnite Battle Royale is eindelijk beschikbaar voor Android-smartphones. Maar hoe moet je Fortnite downloaden en installeren? Hij staat namelijk niet in Google Play. Dat klopt, maar je kunt wel de apk downloaden. Zo speel je nu al Fortnite Battle Royale!

Fortnite is immens populair. De game is te spelen op pc, Mac, PlayStation 4, Xbox One en iOS, maar een Android-versie was er nog niet. Tot nu. Maar je moet er wel even iets voor doen, en een beetje een nieuwe smartphone hebben.

Fortnite downloaden voor Android

Fortnite is namelijk niet beschikbaar in Google Play. Anders dan op iPhones betekent dat niet dat je dan niets meer kunt: je kunt in Android namelijk vrijelijk installatiebestanden downloaden. Daarvoor moet je wel even iets in je instellingen veranderen. Ga naar Instellingen / Beveiliging en vink onder Apparaatbeheer de optie Onbekende bronnen aan. Liever alleen eenmalig toestaan? Dan kan je dat doen tijdens het installeren van de apk.

Daarna moet je je even aanmelden voor het bèta-programma van Fortnite. Dat kun je hier doen. Vul een echt e-mailadres in, want je krijgt de downloadlink in je mailbox. Download en installeer de app. Voilà, daar is Fortnite op je Android-telefoon.

Let op: als je de app gedownload en geïnstalleerd hebt, moet je jezelf nog wel even op de wachtlijst zetten om daadwerkelijk te kunnen spelen. Je wordt uitgenodigd door Epic Games via e-mail.

Fortnite Android 1

Wat is Fortnite: Battle Royale?

Heb je de hype rond Fortnite gemist? Geen zorgen, we leggen het graag nog een keer uit. Fortnite is een zogenaamde Battle Royale-game. Dat genre is vooral bekend geworden door de film The Hunger Games en zijn vervolgen, waarin een groep mensen tegen elkaar moet vechten in een afgebakend, steeds kleiner wordend gebied, en de laatste overgeblevene is de winnaar.

Fortnite werkt ook met dat principe: jij en 99 anderen worden gedropt op de map, en moeten zo snel mogelijk een fort bouwen en wapens zien te vinden. De potjes zijn snel, de grafische stijl is fantastisch en het genre is vrij nieuw in games, wat van Fortnite een absolute knaller maakt.

Klaar om al je vrienden en onbekenden te verlaan in Fortnite Battle Royale? Onze collega’s van Power Unlimited hebben de zes beste Fortnite-tips voor je op een rij gezet.