Intel brengt dit jaar processors uit met hardwarefix voor Spectre en Meltdown

      Reacties uitgeschakeld voor Intel brengt dit jaar processors uit met hardwarefix voor Spectre en Meltdown

Intel brengt nog dit jaar processors uit met wijzigingen in de werking, waardoor ze niet vatbaar zijn voor de Spectre- en Meltdown-lekken die processors van de afgelopen decennia troffen. Dat maakte Intel bekend bij de bespreking van de kwartaalcijfers.

Intel-directeur Brian Krzanich zei bij de bespreking van de kwartaalcijfers met analisten dat het niet gaat om processors met de patches, maar om wijzigingen in de werking van de processors. “We zijn bezig om op silicium gebaseerde wijzigingen aan te brengen in toekomstige producten die direct de bedreiging van Spectre en Meltdown aanpakken in hardware. Die producten zullen dit jaar verschijnen.”

Het is voor het eerst dat de chipontwerper spreekt over een termijn, waarop processors met een hardwarematige fix voor Spectre en Meltdown zullen bevatten. Het is nog onbekend hoe Intel precies die wijzigingen zal doorvoeren.

Intel boekte afgelopen kwartaal een omzet van meer dan zeven miljard dollar, staat in de kwartaalcijfers, een stijging van 4 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2016. Het operationeel inkomen kwam uit op 5,4 miljard dollar, tegenover 4,5 miljard het jaar ervoor.

Update, 11:24: Zoals tweaker Witeken opmerkt, heeft Intel eerder al bevestigd dat het dit jaar processors met een hardwarefix zou uitbrengen. Topman Steven Smith zei dat in een bespreking van Intel met analisten over de lekken. “Je kan die [veranderingen, red.] zien als verfijningen, zodat het besturingssysteem en de firmware minder van het zware werk hoeven te doen. We bouwen dit soort updates in onze hardware op een manier dat het transparanter is voor de software. De eerste van deze producten zul je dit kalenderjaar zien.”