Wat er tot nu toe bekend is over de Samsung Galaxy S9

      Reacties uitgeschakeld voor Wat er tot nu toe bekend is over de Samsung Galaxy S9

Tijdens het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona eind februari presenteren tal van smartphonefabrikanten hun nieuwste modellen. Ook Samsungs vlaggenschip Galaxy S9 en S9 Plus zal dan aan het publiek worden getoond. Dit is wat we nu weten over deze smartphone.

Nog steeds een 3.5mm audiopoort

Hoewel steeds meer fabrikanten kiezen om een conventionele audioaansluiting op een smartphone weg te laten, zal Samsung op de Galaxy S9 en S9 Plus deze handige aansluiting gewoon laten zitten. Met een slag om de arm uiteraard, maar het bedrijf heeft bij eerdere modellen de poort ook niet gewijzigd, dus het zou niet zo’n heel slimme zet zijn om dit nu ineens te veranderen.

Dubbele cameralens voor de Galaxy S9 Plus

Naar alle waarschijnlijkheid krijgt de grotere S9 Plus een dubbele cameralens. Hierdoor kunnen betere en scherpere foto’s worden gemaakt en zorgt de ingebouwde processor voor een snellere beeldverwerking. De Galaxy S8 had ook al een verbeterde camera op basis van de Exynos-processor.

De gewone S9 krijgt één enkele 16 megapixelcamera aan de achterzijde en aan de voorzijde wordt naar alle waarschijnlijkheid een 8 megapixelcamera ingebouwd, die ook kan worden gebruikt voor gezichtsherkenning voor het ontgrendelen van de telefoon.

Nieuwe processor

Tijdens CES in Las Vegas introduceerde Samsung de nieuwste mobiele processor, de Exynos9 9810. De nieuwe cpu heeft een ingebouwde LTE 4G-modem en een uitgebreide chip voor grafische beeldverwerking. De processor is daarnaast geschikt voor het weergeven en afspelen van UHD-content op 120fps. De Exynos9 9810 zal worden toegepast in de Galaxy S9 en S9 Plus, maar de kans is groot dat Samsung dat echte alleen in Azië doet; in Europa en de Verenigde Staten moeten we het waarschijnlijk doen met de Snapdragon 845-cpu. Maar dat kan op het laatste moment nog veranderen.

Wat er tot nu toe bekend is over de Samsung Galaxy S9 01

Gezichts- en objectherkenning

Dankzij de Exynos-processor kan de S9 sneller gezichten herkennen, waardoor de smartphone sneller ontgrendeld kan worden. Dat kan overigens ook met de in het scherm ingebouwde vingerscanner. Gezichtsherkenning is niet per definitie nieuw voor de Galaxy-serie, want deze functie zat ook al in de S8 en S8 Plus. Nieuw is echter wel dat de processor ook echt 3D-objecten kan scannen, waardoor bijvoorbeeld het gezicht niet recht voor de camera gehouden hoeft te worden.

Geheugen en opslag

De Samsung Galaxy S8 en S8 Plus hadden 4 GB werkgeheugen, bij de S9 en S9 Plus zal dat met 2 GB extra worden uitgebreid naar 6 GB geheugen. Maar, dat alles heeft ook de maken met de extra functies die aan de telefoon worden toegevoegd, zoals een nieuwere versie van spraakassistent Bixby. Bij het beschikbaar komen van de S9 heb je waarschijnlijk de keuze uit een toestel met 64 GB of
128 GB opslagcapaciteit, die je sowieso kunt uitbreiden met een extra sd-kaartje van bijvoorbeeld 256 GB.

Beschikbaarheid

De Samsung Galaxy S9 en S9 Plus worden tijdens het Mobile World Congress in Barcelona aan het grote publiek gepresenteerd. De presentatie zal vermoedelijk op 26 februari plaatsvinden, waarna een week later – op 3 maart – de Samsung Galaxy S9 via een pre-order besteld kan worden. De telefoon komt dan vanaf 16 maart voor iedereen beschikbaar.