Android – Makkelijk foto’s verplaatsen naar een SD kaartje

      Reacties uitgeschakeld voor Android – Makkelijk foto’s verplaatsen naar een SD kaartje

Android-toestellen slaan foto’s die je maakt automatisch op in het interne geheugen, waardoor je opslagruimte al snel vol kan komen te zitten. Gelukkig kun je  Android foto’s verplaatsen naar je geheugenkaart; wij leggen uit hoe.

Hoe kan ik op mijn Android foto’s verplaatsen?

Je kan handmatig je foto’s van het interne geheugen verplaatsen naar je sd-kaart. Maar het is veel handiger als die foto’s automatisch op je sd-kaart komen te staan. Dat scheelt een hoop gedoe en tijd. En dat instellen is ook nog eens erg gemakkelijk.

Android foto’s verplaatsen naar sd-kaart

Er zijn twee manieren waarop je foto’s automatisch kan laten opslaan op je sd-kaart. Beide manieren zijn simpel en zo gepiept. Daarna hoef je je niet meer druk te maken om meldingen over beperkte opslagruimte.

De eerste manier werkt als volgt:

  1. Stop de geheugenkaart in je smartphone;
  2. Open de standaard Camera-app op je Android-toestel;
  3. Nu verschijnt er een pop-up-melding. Deze vraagt of je de opslaglocatie voor je foto’s wilt veranderen. Vervolgens kan je Android foto’s naar je sd-kaart laten verplaatsen.

Android - Makkelijk je foto's verplaatsen naar een SD kaartje 01

Als je de pop-up-melding niet hebt gekregen, schiet dan niet in de stress. Er is een tweede manier waarop je makkelijk foto’s kan verplaatsen naar je sd-kaart:

  1. Open de Camera-app;
  2. Selecteer het instellingenmenu;
  3. Kies in dit menu voor de geheugenkaart als opslaglocatie.

Opslagruimte vrijmaken op je Android-smartphone

Als je deze tips volgt, dan moet het interne geheugen van je telefoon minder snel vol komen te zitten. Als het interne geheugen nog steeds bijna vol zit kan je ook op andere manieren ruimte vrijmaken op je Android. Vergeet ook niet om de foto’s die nog in je interne geheugen staan te verplaatsen of verwijderen, anders los je nog niets op.

Let op: afhankelijk van je toestel kan het scherm er iets anders uitzien dan op de foto’s. Zoek naar de instellingen van je Camera-app en in dat menu naar de opslaginstellingen. Via dit menu kan je de Android foto’s verplaatsen naar de sd-kaart.

Geen mogelijkheid voor een SD Kaart en toch toegang tot al je foto’s ?

Bij een aantal telefoons heb je geen mogelijkheid om een SD kaartje te plaatsen.
Dat betekend dus dat je telefoon op een gegeven moment vol zit en dan moet je óf foto’s verwijderen óf foto’s gaan overzetten naar bijvoorbeeld je computer.
Dat betekend een hoop gehannes met kabels, wachten tot de backup klaar is etc.

Maar…er is nog een mogelijkheid en dat is om Google Photo’s te gaan gebruiken.
Wanneer je dit gaat gebruiken, geeft Google jouw onbeperkte ruimte om foto’s op te slaan.
Met de Google Photo’s app kun je automatisch foto’s laten uploaden naar Google wanneer je foto’s hebt gemaakt. Wanneer je de foto’s dan verwijderd van je telefoon, blijven ze nog steeds in Google Photo’s staan. Bijkomend voordeel is dat je op elke computer, laptop, tablet etc. toegang kunt krijgen tot je foto’s. Het is slechts een kwestie van inloggen op je Google account !

In dit artikel meer over Google Photo’s !