Hoe maak je een snelkoppeling naar een netwerklocatie

      Reacties uitgeschakeld voor Hoe maak je een snelkoppeling naar een netwerklocatie

Als je gedeelde mappen op je netwerk hebt, wil je hier in de Windows 10 Verkenner niet steeds naar op zoek moeten gaan. Gelukkig kun je een directe snelkoppeling naar een gedeelde netwerkmap. Hier laten we twee verschillende manieren zien waarop je dit kunt doen.

Het is vervelend om steeds binnen Windows 10 te moeten zoeken naar gedeelde netwerkmappen, en soms is een bepaalde beschikbare map zelfs niet zichtbaar in het netwerkonderdeel van de Verkenner. Gelukkig is het mogelijk om een snelkoppeling te maken naar een gedeelde map op je netwerk, zodat deze altijd zichtbaar is wanneer je in het navigatiepaneel van de Verkenner op Deze pc klikt.

Methode 1: Netwerklocatie toevoegen

Open de Verkenner en klik in het navigatiepaneel op Deze pc. Klik op Computer > Een netwerklocatie toevoegen en volg de instructies in de wizard. Om de locatie op te geven moet je de volgende manier gebruiken: \\Computernaam\Deelnaam

Methode 2: Netwerkverbinding maken

Open de Verkenner en klik in het navigatiepaneel op Deze pc. Klik op Computer > Netwerkverbinding maken en er wordt een nieuw venster geopend waarin je het pad naar de gedeelde netwerkmap kunt opgeven op de volgende manier: \\Computernaam\Deelnaam

Hoe maak je een snelkoppeling naar een netwerklocatie 01

Een netwerkverbinding maken in Windows 10.

Met deze methode moet je een schijfletter aan de gedeelde netwerkmap toekennen. Met de eerste methode hoeft dit niet.

Snelkoppeling terugvinden en gebruiken

De snelkoppeling wordt bij deze twee methodes automatisch aangemaakt. Je kunt de snelkoppeling terugvinden onder Netwerklocaties in het Deze pc gedeelte.