Handig ! Android 8 kan picture in picture weergeven

      Reacties uitgeschakeld voor Handig ! Android 8 kan picture in picture weergeven

Sinds Android 8.0 (Oreo) is het mogelijk om apps in een klein schermpje over een andere app te plaatsen. Zo gebruik je deze Android picture-in-picture-modus.

Zo gebruik je de Android picture-in-picture-modus

Met Android 8.0 (Oreo) heeft Google een picture-in-picture-modus geïntroduceerd. Deze modus is anders dan de splitscreenmodus, waarbij je twee apps onder elkaar plaatst op het scherm. Met picture-in-picture plaats je een app namelijk als een klein venster over andere apps heen.

 

Deze functie is echter niet met alle apps te gebruiken. App-makers moeten picture-in-picture namelijk specifiek ondersteunen. Gelukkig kun je relatief makkelijk vinden met welke apps de functie werkt. Tevens heb je de mogelijkheid om toegang tot beeld-in-beeld per app in te trekken, als je er toch geen behoefte aan hebt.

Om de picture-in-picture-modus te gebruiken open je de app die ondersteuning biedt voor picture-in-picture. Druk je vervolgens op de homeknop, dan verkleint de app automatisch tot een klein schermpje in de hoek. Dit schermpje verplaats je vervolgens over het scherm, zodat het niet in de weg zit.

Handig Android 8 kan picture in picture 01

Picture-in-picture gebeurt alleen in specifieke omstandigheden, wanneer de functie handig is. Google Maps activeert bijvoorbeeld alleen deze beeld-in-beeld-modus als je de navigatiemodus gebruikt. Chrome maakt gebruik van de modus als je een video op YouTube de browser kijkt.

Deze apps ondersteunen picture-in-picture (en zo schakel je het weer uit)

De instellingen voor de picture-in-picture-modus zijn wel een beetje verstopt in het instellingenmenu. Doorloop hiervoor de volgende stappen:

  • Open het instellingenmenu van Android;
  • Kies voor ‘apps en meldingen’;
  • Tik op ‘geavanceerd’;
  • Tik op ‘Speciale app-toegang’;
  • Kies in deze nieuwe lijst voor ‘beeld-in-beeld’.

Hier vind je de apps die ondersteuning bieden voor picture-in-picture zoals Chrome, Duo, WhatsApp en Google Maps. Het is hier ook mogelijk om picture-in-picture uit te schakelen voor specifieke apps. Hiervoor tik je op de app en zet je de schakelaar met ‘beeld-in-beeld toestaan’ uit.