De zomer komt er aan, hou je UV in de gaten !

      Reacties uitgeschakeld voor De zomer komt er aan, hou je UV in de gaten !

Smeren maar !

Een souvenirtje van een dagje zonnen is altijd leuk, tenzij dat souvenirtje huidkanker is. Men doet nog altijd een beetje laconiek als het gaat om op tijd smeren (ach joh, dat beetje zon), maar de realiteit is dat zonnebrand smeren tegenwoordig echt geen overbodige luxe meer is.

De UV-Coach app

Wanneer je moet smeren? Dat kan de app UV-coach je vertellen. De app berekent je ‘zonneweerstand’ op basis van de gegevens die je invoert (haarkleur, oogkleur, etc) en geeft je op basis daarvan advies op maat over wanneer te smeren.

De UVcoach App is een app die je eenvoudig laat zien hoe je veilig met een zonnebank om kan gaan. Iedere huid is uniek, en verdient daardoor ook een individueel zonadvies.

Omdat de zonnebank een algemeen begrip is, geeft de UVcoach app jou inzicht in de grote verschillen die er zijn tussen zonnebanken. Daarnaast kun je nu overzichtelijk zien, hoeveel vitamine D je huid globaal aanmaakt onder een bepaald type zonnebank. Door de afwezigheid en zwakte van de zon in de wintermaanden heeft zo’n 50% van de Nederlandse bevolking een tekort aan vitamine D in de winter. Door je huid zoveel mogelijk bloot te stellen aan UV-licht, is deze in staat om op een snelle manier vitamine D aan te maken.

Een lichte en jonge huid produceert makkelijker vitamine D, dan een donkere en oudere huid. Je leeftijd en huidtype spelen dus een belangrijke rol in de tijdsbepaling. Op jaarbasis mag je huid 100 MED ontvangen, afkomstig van de binnen- en/of buitenzon. Per zonnesessie mag je huid niet meer dan 1 MED ontvangen. De UVcoach App is exclusief bij Sunworld verkrijgbaar.

In de playstore zoek je de app uvcoach op en installeert deze.
Bij het opstarten ga je eerst door een paar vragen heen zodat jouw zon profiel wordt aangemaakt.
Je moet bijvoorbeeld opgeven welke kleur ogen en haar je hebt, man of vrouw bent en wanneer je geboren bent.
Wanneer je alle vragen beantwoord hebt, krijg je te zien welk huidtype je hebt.

uvcoach 01

Nu je profiel klaar is, is de app gereed voor gebruik !
Aan de hand van je lokatie kan de app de zon gegevens ophalen en daarvoor een zonne-plan maken.
Hierbij krijg je ook informatie over hoeveel zon je al hebt opgenomen, wanneer je moet smeren en hoeveel zon je nog mag hebben.

uvcoach 04

Geniet, maar zon met mate !