Voorkomen dat anderen chromecast-videos kunnen pauzeren

      Reacties uitgeschakeld voor Voorkomen dat anderen chromecast-videos kunnen pauzeren

Met de Chromecast krijg je sinds enige tijd automatisch enkele afspeelknoppen tussen je notificaties zodra je iets cast. Niet alleen jij, maar iedereen op je wifi-netwerk ziet die, al kun je ze ook uitschakelen.

Google Cast notificaties uitschakelen doe je zo

De Chromecast is één van de handigste gadgets die Google ooit heeft uitgebracht. Met het simpele, goedkope apparaatje verander je elke televisie in een mediaspeler. Je hebt geen dure extra apparaten nodig, maar gebruikt gewoon je smartphone of tablet om beelden van Netflix, YouTube of andere apps naar je tv te sturen.

Daardoor dient je smartphone ook gelijk als afstandsbediening. Google bedacht eind vorig jaar dat het wel handig zou zijn als de afspeelknoppen continu in beeld staan, terwijl je aan het casten bent. Hoewel veel cast-apps al hun eigen afspeelnotificatie tonen, krijg je sinds enkele maanden continu een extra melding in beeld met pauzeer- en stopknoppen.

Voorkomen dat anderen chromecast-videos kunnen pauzeren 01

Helaas wordt die melding niet alleen gestuurd naar de persoon die aan het casten is, maar aan iedereen die op hetzelfde wifi-netwerk zit als je Chromecast. Daardoor kunnen familieleden, partners of vrienden die bij je langskomen, zien wie in huis er allemaal aan het casten zijn. En de video op elk moment pauzeren of stoppen.

In 4 stappen Google Cast-notificaties uitschakelen

Gelukkig kunnen vanaf nu de gedeelde cast-notificatie uitschakelen. De optie wordt geleidelijk uitgerold en is nog niet voor iedereen beschikbaar, maar vermoedelijk zal dat niet lang meer duren. Met onderstaande stappen kun je de Google Cast-notificaties uitschakelen.

Open de ‘Google Home’-app op je smartphone of tablet;
Tik op het icoontje rechtsboven om het ‘Apparaten’-menu te openen;
Ga naar de kaart van de Chromecast waarvoor je de notificaties wilt uitschakelen, en druk op de drie puntjes om de ‘Instellingen’ te openen;
Onder het kopje ‘Apparaatinformatie’ zet je de optie voor ‘Laat anderen je gecaste media beheren’ op ‘Uit’.