Een vastgelopen Samsung Galaxy S8, S7 of S6 resetten

      Reacties uitgeschakeld voor Een vastgelopen Samsung Galaxy S8, S7 of S6 resetten

Samsungs recente vlaggenschepen, zoals de Galaxy S6 en Galaxy S7, maar ook de Galaxy S8, hebben geen verwijderbare accu meer. Om ze een harde reboot te geven, gebruik je een speciale knoppencombinatie.

Zo voer je een harde Galaxy S6 reboot uit

Voorheen kon je bij Samsung-smartphones de accu verwijderen als het toestel vastliep, maar sinds de Galaxy S6 is dat niet meer mogelijk. Gelukkig is er een knoppencombinatie die je kunt gebruiken om je device te rebooten als er problemen optreden. Volg hiervoor onderstaande stappen:

  1. Houd eerst de powerknop tien seconden lang ingedrukt. Als het systeem niet helemaal is vastgelopen, is de kans groot dat het toestel gewoon opnieuw opstart.
  2. Lost dat de problemen niet op, dan moet je een harde reset uitvoeren. Hiervoor houd je de power-, home- en volume omlaag-knoppen tien seconden lang ingedrukt. Op een Galaxy S8 druk je alleen de volume omlaag- en power-knop gelijktijdig ingedrukt. Vervolgens herstart je smartphone.

Een vastgelopen Samsung Galaxy S8, S7 of S6 resetten 01

Heb je een andere Samsung-smartphone zonder verwijderbare accu? Dan werken bovenstaande instructies ook voor die toestellen. Denk bijvoorbeeld aan de Galaxy A3 (2017) of de Galaxy A5 (2017). Ook de Edge- en Plus-versies van bovenstaande smartphones werken met deze instructies.

Werkt het herstarten van je smartphone niet? Dan is mogelijk je accu leeg. Hang je Samsung-toestel een tijdje aan een oplader voordat je het opnieuw probeert.