Nu al upgraden naar Windows 10 Creators Update !

      Reacties uitgeschakeld voor Nu al upgraden naar Windows 10 Creators Update !

Nu al upgraden naar Windows 10 Creators Update !

Microsoft heeft de installatiebestanden voor Windows 10 Creators Update online beschikbaar gesteld. Het bedrijf heeft de nieuwste Builds (versie 15063) als ISO-bestanden voor 32-bits- en 64-bits-systemen klaargezet. Let wel, deze ISO-bestanden bevatten de Engelstalige versies van Windows 10 Creators Update, maar verderop lees je hoe je ook van een andere mogelijkheid gebruik kunt maken om je bestaande (Nederlandse) Windows 10-installatie te upgraden naar Creators Update.

ISO-bestanden

De ISO-bestanden kun je rechtstreeks downloaden via de onderstaande links. Je moet de ISO-bestanden vervolgens branden op een dvd, en dat kan natuurlijk rechtstreeks vanuit Windows 10 zelf. Nadat je het ISO-bestand van de juiste versie hebt gedownload, hoef je alleen maar met rechtermuisknop op het ISO-bestand te klikken, en te kiezen voor Schijfkopiebestand branden.

Download hier de 32-bits-versie van Windows 10 Creators Update (Engelstalig)

Download hier de 64-bits-versie van Windows 10 Creators Update (Engelstalig)

Nu al upgraden naar Widows 10 Creators Update 01
Vanuit Windows 10 zelf kun je eenvoudig het ISO-bestand als een bootable dvd branden.

Schone installatie

Als je de computer opnieuw opstart met deze dvd, kun je een schone installatie van Windows 10 Creators Update uitvoeren. Let wel: de aangeboden ISO-bestanden bevatten de Engelstalige versies. Na de installatie van de Windows 10 Creators Update kun je via de taalinstellingen ook de Nederlandse taalinstellingen gebruiken.

Met het booten vanaf dvd kun je overigens geen upgrade van je bestaande Windows 10-installatie uitvoeren, maar allen een schone installatie. Als je je bestaande Windows 10-installatie direct wilt upgraden naar Windows 10 Creators Update, dan gebruik je de tool die we hieronder bespreken.

Direct upgraden vanuit Windows 10

Naast de ISO-bestanden heeft Microsoft ook een aparte upgrade-app beschikbaar gemaakt, waarmee je direct vanuit je huidige Windows 10-versie kunt upgraden naar de Creators Update. Het grote voordeel hieraan is dat je instellingen bewaard blijven, maar je moet wel eenmalig de privacy-instellingen opnieuw opgeven.

De Windows 10 Creators Update upgrade-tool kun je hier downloaden. Klik op “Update nu“. Er wordt dan een programma van 5 MB met de naam Windows10Upgrade.exe gedownload. Voer dit programma uit om het upgradeproces te starten.

Nu al upgraden naar Widows 10 Creators Update 02
Met deze tool upgrade je direct je Windows 10-installatie naar de Creators Update

Het programma gaat eerst een controle van je systeem uitvoeren, en kijken of er voldoende schijfruimte is om de update binnen te halen. De Creators Update wordt namelijk eerst helemaal gedownload voordat de daadwerkelijke installatie begint. Het downloaden duurt ongeveer 15 minuten, afhankelijk van de snelheid van je internetverbinding.

Nu al upgraden naar Widows 10 Creators Update 03

Na afloop wordt de pc opnieuw opgestart en moet je nog eenmaal door je privacy-instellingen. Daarna is de update voltooid en is je bestaande Windows 10-versie bijgewerkt naar de Creators Update.