Een PS4 Controller aansluiten op je pc : Hoe moet dat ?

      Reacties uitgeschakeld voor Een PS4 Controller aansluiten op je pc : Hoe moet dat ?

Een PS4 Controller aansluiten ?

Gamen op de pc en gamen op een console zijn twee totaal verschillende ervaringen. Zo maken controllers het heel makkelijk om met een personage te lopen in een spel, maar moet je precies richten met een geweer, dan is de muis daar absoluut het beste voor.

Maar wat als je nu wilt spelen met een controller op je pc? Je kunt dan natuurlijk naar de winkel gaan om een speciale controller voor Windows te kopen, maar veel eenvoudiger, en goedkoper, is het om je PS4-controller (als je die hebt uiteraard) te verbinden met je Windows-pc. Dat scheelt je ten eerste een enorme uitgave en ten tweede kun je dan spelen met de controller waar je al aan gewend bent.

DS4 installeren

Technisch gezien zou je PS4-controller eenvoudig moeten kunnen verbinden met Windows, immers, zowel je pc als je controller ondersteunen bluetooth. Helaas is de werkelijkheid iets ingewikkelder en begrijpt Windows standaard de commando’s van je controller niet probleemloos. Gelukkig is er software die je kan helpen, genaamd DS4. Je downloadt deze gratis software via www.ds4windows.com. Na de installatie klik je op Install the DS4 Driver om ervoor te zorgen dat je controller en je pc met elkaar kunnen communiceren.

Een PS4 Controller aansluiten op je pc - Hoe moet dat 1

Controller verbinden

Je kunt je controller op twee manieren verbinden: met de usb-kabel of draadloos via usb. Via de eerste methode hoef je alleen de kabel in te pluggen. Wil je verbinden met usb, houd dan de PS-knop en de knop Share drie seconden ingedrukt tot de lichtbalk op je controller knippert. Ga vervolgens naar de instellingen voor bluetooth in je Configuratiescherm en verbind met de draadloze controller. Als er om een code wordt gevraagd dan is dit 0000. De controller en je pc zijn nu met elkaar verbonden, en je kunt vrijwel élke game spelen die het gebruik van een gamepad/controller ondersteunt, specifieke ondersteuning voor de PS4-controller is dankzij DS4 niet meer nodig.

PS4 Remote Play

Wil je je controller aansluiten op je Android telefoon of tablet en games streamen vanaf je PS4 naar je Android toestel ?
Ook dat kan, met een kleine aanpassing wanneer je géén Sony Xperia telefoon/tablet hebt.
In dit artikel lees je hoe dit moet !