de nieuwe status in WhatsApp op iPhone en Android gebruiken

      Reacties uitgeschakeld voor de nieuwe status in WhatsApp op iPhone en Android gebruiken

WhatsApp status gebruiken

Het is nu mogelijk om een status in te stellen op WhatsApp. Net als Snapchat en Instagram kunnen gebruikers foto’s en video’s plaatsen die na 24 uur verdwijnen. Ook kun je instellen dat alleen bepaalde personen je status kunnen zien. Hier leggen we uit hoe de nieuwe status in WhatsApp werkt.

Een status plaatsen

Naast het kopje Chats zie je vanaf nu ook Status staan. Door hierop te tikken, kun je je eigen status zien en die van je contacten. De statussen zijn opgedeeld in recente updates en bekeken updates, waardoor je gelijk kunt zien wiens status je al hebt gezien. Om een status te plaatsen tik je op Mijn status.

de nieuwe status in WhatsApp op iPhone en Android gebruiken 1de nieuwe status in WhatsApp op iPhone en Android gebruiken 2

Vervolgens maak je een foto of video die je wil plaatsen, of je kiest een afbeelding, video of GIF uit je galerij. Door na het plaatsen te tikken op Mijn status, kun je zien welke content je hebt geplaatst. Onderin het scherm zie je een icoontje van een oog, dat geeft aan hoeveel contactpersonen je status hebben bekeken.

Een status toevoegen

Als je al een status hebt, kun je ook nog een status toevoegen. Daarvoor tik je op het ronde icoon met het plusje erin. Dit icoontje vind je op iPhone rechts bovenin, op Android staat de knop naast de zoekknop.

Privacy

Als je wil dat je status niet voor iedereen zichtbaar is, kun je bij Privacy status instellen wie je status kan zien. Op iPhone druk je op de knop Privacy, links bovenin het scherm. Op Android vind je dit menu rechts bovenin, onder de knop met de drie stipjes

de nieuwe status in WhatsApp op iPhone en Android gebruiken 3de nieuwe status in WhatsApp op iPhone en Android gebruiken 4

Reageren op een status

Het is ook mogelijk om op een status te reageren. Bij het openen van een status, kun je naar boven vegen. Nu verschijnt er een reactievenster. In dit venster kun je iets typen, maar kun je ook een foto sturen. Je reactie wordt via een standaard WhatsApp-chat verstuurd, met de melding dat je op een specifieke status reageert.

Statusupdate dempen

Wil je geen melding krijgen als iemand zijn of haar status een update heeft gegeven?Houd diegene z’n status ingedrukt in het overzicht. Je krijgt nu de vraag of je die status wil dempen.