Op je iPhone, MacBook, Apple TV en Apple Watch Siri uitschakelen

      Reacties uitgeschakeld voor Op je iPhone, MacBook, Apple TV en Apple Watch Siri uitschakelen

Siri uitschakelen op Apple Devices

De digitale assistent van Apple kan heel handig zijn. Toch zijn er momenten dat Siri uitzetten een betere optie is. In dit artikel leggen we uit hoe dit werkt voor al je apparaten.

Siri uitzetten op al je Apple-apparaten

Siri uitzetten is niet moeilijk, als je maar weet waar je de aan- en uitknop kunt vinden. Alle apparaten die Siri-ondersteuning hebben, kunnen de assistent namelijk ook uitschakelen. Dit kan bijvoorbeeld van pas komen als je het geen fijn idee vindt dat je iPhone continu meeluistert, of dat Siri te vaak onbedoeld geactiveerd wordt. Om het overzichtelijk te houden hebben we stap voor stap voor ieder Apple-apparaat uitgelegd hoe je Siri uitschakelt: de iPhone, Mac(Book), Apple Watch en Apple TV.

Siri uitschakelen op je Apple Device 1

Siri uitzetten op iPhone, iPad en iPod touch

De meestgebruikte variant van Siri is aanwezig op de iPhone. Volg onderstaande stappen om de assistent handmatig te deactiveren. Deze stappen werken op alle apparaten die op iOS draaien: de iPhone, iPad en iPod touch.

 1. Open instellingen;
 2. Tik op Siri;
 3. Zet de schakelaar achter Siri uit.

Siri uitzetten op Apple Watch

Zodra je Siri op je gekoppelde iPhone uitzet, zal de assistent ook niet meer werken op de Apple Watch. Wil je echter alleen Hé Siri uitschakelen op je horloge, dan zijn deze drie stappen voldoende.

 1. Open de Instellingen-app op je Apple Watch;
 2. Kies Algemeen;
 3. Zet de schakelaar achter Hé Siri uit.

Siri uitschakelen op je Apple Device 2

Siri uitzetten op iMac en MacBook

Siri is sinds 2016 ook aanwezig op de iMac en MacBook. Door onderstaande stappen te volgen kun je de assistent niet alleen uit de menubalk halen, maar ook volledig uitschakelen. In het onderstaande menu kun je tevens de stem van Siri veranderen of een toetsencombinatie instellen.

 1. Klik op het Apple-logo in de linker bovenhoek;
 2. Ga naar Systeemvoorkeuren;
 3. Klik op Siri;
 4. Zet de schakelaar achter ‘Schakel Siri in’ uit.

Siri uitzetten op Apple TV

Net zoals de iPhone, Apple Watch en Mac kun je ook de vierde generatie Apple TV met Siri bedienen. Net zoals bij bovenstaande producten, is deze relatief simpel weer uit te zetten.

 1. Ga naar de Instelingen-app op je Apple TV;
 2. Scroll naar Algemeen;
 3. Zet de knop achter Siri uit.