Zoek mijn AirPods-functie van iOS 10.3

      Reacties uitgeschakeld voor Zoek mijn AirPods-functie van iOS 10.3

Een veelgehoorde grap over de AirPods is dat je ze gemakkelijk kwijtraakt. Gelukkig maar dat je met de nieuwe Zoek mijn AirPods-functie ze zo weer terugvindt. Wij laten zien hoe.

Zoek mijn AirPods: zo werkt deze nieuwe functie

iOS 10.3 heeft als belangrijkste vernieuwing Zoek mijn AirPods: een uitbreiding van de Zoek mijn iPhone-app die al jaren bestaat. Zolang je AirPods aan je iPhone (en daardoor aan je Apple ID-) gekoppeld zijn, kun je ze met deze app gemakkelijk terugvinden.

De AirPods moeten hiervoor verbonden zijn met een iPhone, iPad of MacBook, omdat ze zelfstandig geen verbinding kunnen maken met het internet. De functie gebruikt in dit geval altijd de laatst doorgegeven locatie van de AirPods. Zelfs als ze daarna uitgeschakeld zijn, weet je in ieder geval nog in welke omgeving je ze ongeveer moet zoeken. Het werkt zo:

 

Zoek mijn AirPods-functie van iOS 10.3 01Zoek mijn AirPods-functie van iOS 10.3 02Zoek mijn AirPods-functie van iOS 10.3 03

Zo werkt Zoek mijn AirPods

  1. Open de Zoek mijn iPhone-app;
  2. Wacht tot de app je producten geladen heeft;
  3. Kies de AirPods in het rijtje met producten en tik erop;
  4. Tik op ‘Taken’;
  5. Kies ‘Speel geluid af’;
  6. Tik op ‘Stop Geluid’ als je de AirPods gevonden hebt.

Via de app zie je de AirPods op een kaart verschijnen, maar daar blijft het niet bij. Vanaf je iPhone kun je de oordopjes ook een geluid laten afspelen, wat goed van pas komt als je een AirPod tussen de bank hebt laten vallen of ergens in je huis bent kwijtgeraakt.

Zoek mijn AirPods-functie van iOS 10.3 04

Als je regelmatig je AirPods verliest, is er ook een snellere manier om de functie te activeren. Door het app-icoon van Zoek mijn iPhone stevig in te drukken met 3D Touch, kun je in het menu dit instellen.