PS4 Games streamen naar willekeurige Android apparaten !

      Reacties uitgeschakeld voor PS4 Games streamen naar willekeurige Android apparaten !

PS4 Games Streamen

Vergelijkbaar met Microsoft’s Xbox-to-PC streaming, kan de Sony Playstation 4 games streamen naar een aantal Sony Xperia smartphones en tablets, maar met een kleine aanpassing kun je PS4 games streamen naar bijna elk Android apparaat !

Onderstaande stappen zijn succesvol uitgevoerd op een Samsung Galaxy S6 Edge Plus en een Samsung Galaxy Tab S2 !

Stap 1: Installeer de aangepaste Remote Play App

Sony heeft PS4 Remote Play app in Google Play, maar is alleen compatible met een aantal Xperia devices van Sony.

Ondanks dat kan het werken onder een breder scala aan Android apparaten hoewel Sony liever heeft dat iedereen de Xperia devices koopt. Op het forum XDA Developers forum heeft gebruiker twisted89 de Remote Play app aangepast zodat deze op meerdere Android apparaten kan werken. De aangepaste versie checked ook niet meer of je device geroot is of dat je netwerkverbinding wel snel genoeg is. De originele app doet dit namelijk wel.

Om dit werkend te krijgen moet je eerst in de Android instellingen gaan en naar de “Schermvergr. en beveiliging” navigeren.
Hier zet je dan “Onbekende bronnen” aan, zodat je apps buiten de Play Store kunt installeren.
Voor de veiligheid kun je na het installeren deze setting weer uit zetten.

ps4 second screen 1

Dan ga je naar de XDA Developers forum pagina, klik daar op de download link voor de laatste versie en zet het bestand op je Android apparaat. Open deze APK en installeer deze dan.

Stap 2 : Verbind je Playstation 4 Controller

Je kunt PS4 games spelen met touchscreen bediening, maar dat zal voor de meeste spellen verre van ideaal zijn aangezien de meeste games gemaakt zijn om makkelijk met de fysieke controller te spelen.
Het mooiste is dan ook dat je je PS4 controller kunt connecten met je Android apparaat om te gamen !

Dit is op zich best makkelijk. Je kunt via Bluetooth de controller pairen met Android.
Hou de “Share” en “Playstation” knop ingedrukt tot het lampje begint te knipperen, waarna de controller in Pairing Modus staat.

ps4 second screen 2

Ga dan naar de Bluetooth instellingen op je Android apparaat en selecteer de controller

ps4 second screen 3

Op sommige Android apparaten kan het voorkomen dat de knop toewijzing niet klopt. Als de knoppen niet werken zoals je zou willen, dan kun je de SixAxis Controller app uit de Play Store installeren om de knoppen in te richten zoals jij dat wilt. Maar dit vereist dat je Android apparaat geroot is. Dit is het enige deel in het stappenplan dat een rooted apparaat vereist ! Maar op veel Android apparaten werkt de controller normaal zonder dat je iets hoeft te veranderen.

Stap 3 : Remote Play instellen

Je kunt nu de app “Remote Play” opstarten en het configuratieproces doorlopen. Druk op “Next” om door te gaan en sla de controller setup over. Als je reeds verbonden bent met de controller via Bluetooth, dan zou het gewoon moeten werken.

ps4 second screen 4

Je moet dan inloggen met je Playstation Network (PSN) account. Wanneer je Android apparaat en de PS4 zich in hetzelfde netwerk bevinden, zou deze automatisch gevonden moeten worden. Wanneer er geen verbinding gemaakt kan worden, krijg je de melding dat je de Remote Play instellingen moet aanpassen op de PS4, dit scherm toont een PIN code om je Android te verbinden met de PS4 voor Remote Play

ps4 second screen 5

Je kunt nu de controller of het touchscreen gebruiken om PS4 games te starten. De PS4 runt de games en zal deze streamen naar je Android apparaat.

Je moet nu remote kunnen spelen na de eerste setup, zelfs wanneer je op een ander netwerk zit.
Streamen van games op je PS4 thuis naar waar je ook maar bent ! Natuurlijk zal dit niet zo soepel lopen als je netwerkverbinding thuis, maar het kan ! Zorg voor een zo snel mogelijke verbinding.

 ps4 second screen 6

Sony heeft eigenlijk Remote Streaming best een tijd lang aangeboden. Sony’s PS Vita, PS TV Set-top box en Xperia smartphones en tablets kunnen games streamen vanaf een PS4. De bovenstaande truc zorgt er slechts voor dat het streamen op bijna alle Android apparaten mogelijk wordt.

Veel plezier er mee !

!!!!Update!!!!

Het lijkt er op dat vanaf versie 5.1 dit niet meer werkt.
Hierop werden wij attent gemaakt door een bezoeker.
Uiteraard hebben wij dit even verder onderzocht en het werkt inderdaad niet meer. De aangepaste app probeert verbinding te maken, wat wel lukt, maar vervolgens krijg je de melding dat de app geupdate moet worden.

Helaas is dit 1 van de nadelen bij gemodde apps, men loopt eigenlijk steeds achter de feiten aan. Wanneer men net een nieuwe gemodde versie klaar heeft, komt Sony waarschijnlijk ook weer met een update waardoor je versie conflicten krijgt en de app dus niet kunt gebruiken.
We gaan dit binnenkort nog verder onderzoeken.