Airpods problemen en een paar mogelijke oplossingen

      Reacties uitgeschakeld voor Airpods problemen en een paar mogelijke oplossingen

Een setje AirPods of andere koptelefoon die Apples W1-chip gebruikt is enorm toegankelijk, maar kan nog steeds voor problemen zorgen. Met deze tips voorkom je onder meer een krakend geluid.

AirPods problemen met geluid? Zo los je ze op

Online duiken er regelmatig klachten op van AirPods-eigenaren die zo nu en dan een krakend geluid horen als ze muziek willen afspelen met AirPods of de Beats Solo 3 koptelefoon. Het geluid dat via je iPhone naar de AirPods via Bluetooth wordt gestuurd wordt op dit moment verstoord. Dit kan verschillende redenen hebben, maar gelukkig zijn er ook een aantal simpele oplossingen voor.

1. Schakel andere Bluetooth-apparaten in je omgeving uit

Als je vaak een krakend geluid hoort als je de AirPods inschakelt, kan dit te maken hebben met een overdaad aan Bluetooth-apparaten in je omgeving. Deze zorgen voor storing, waardoor de geluidskwaliteit merkbaar achteruit gaat. Door Bluetooth-accessoires uit te schakelen die je op dat moment niet gebruikt, lost dit het probleem mogelijk in één keer op. Denk bijvoorbeeld aan een draadloos toetsenbord van een PC die je niet gebruikt.

Apple airpod problemen 1

2. Start je AirPods of koptelefoon opnieuw op

Toen er batterij AirPods problemen opdoken voor gebruikers, stelde Apple voor om de oortjes even opnieuw op te starten. Dit zou het batterijprobleem verhelpen, en hetzelfde geldt mogelijk ook voor AirPods audioproblemen. Je start de AirPods opnieuw op door het knopje op de case 15 seconden ingedrukt te houden. Houd er wel rekening mee dat je de AirPods hierna opnieuw moet koppelen. In deze tip lees je hoe dit werkt.

3. Zet Bluetooth uit en aan

De Bluetoothverbinding in- en uitschakelen kan ook genoeg zijn om de verbinding weer stabiel te maken. Dit doen we ook regelmatig met ‘ouderwetse’ Bluetooth koptelefoons die soms niet meer goed reageren. Bluetooth opnieuw opstarten is heel simpel: je opent het Bedieningspaneel, tikt op het Bluetooth-icoon en doet dit nog een keer om de draadloze verbinding weer in te schakelen.

4. Check of je iPhone de meest recente iOS-versie draait

Apple werkt met iedere iOS-update talloze bugs en oneffenheden weg, waaronder Bluetooth-bugs. In de regel is het dus altijd goed om de meest recente versie van iOS te draaien. Heb je AirPods problemen en werken bovenstaande problemen niet, dan kun je dit als laatste optie proberen.

Werken deze vier oplossingen voor AirPods problemen niet, dan lijkt het probleem zich in de AirPods zelf af te spelen. In dat geval raden we het aan om contact op te nemen met Apple Support.