Apple Airpods – wat zijn het ?

      Reacties uitgeschakeld voor Apple Airpods – wat zijn het ?

AirPods zijn de eerste draadloze oortelefoons van Apple. Deze werden tegelijk gepresenteerd met de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Hier lees je er alles over.

AirPods, Apples eerste draadloze koptelefoon

Zoals de naam al doet vermoeden, zitten er geen kabels aan de AirPods. Je kunt ze qua design het best vergelijken met de klassieke EarPods, waar het snoertje van weggehaald is. De AirPods koppel je via Bluetooth met je iPhone (of andere smartphone) en laten je ook Siri oproepen.

Apple Airpods 1

Omdat dit in feite dus twee kleine witte dopjes zijn, lijken de AirPods ervoor gemaakt om snel kwijt te raken. Omdat ze ook maar in één maat verschijnen is het maar de vraag of ze stevig in je oor blijven zitten. Dit kun je makkelijk zelf testen: als de EarPods goed in je oren zaten, zullen de AirPods dat ook doen. Het design van de oortelefoon blijft namelijk hetzelfde.

De AirPods worden geleverd in een speciale opbergdoos, die de oortjes automatisch oplaadt zodra je het klepje sluit. Dit maakt het makkelijk om de AirPods met je mee te nemen en onderweg op te laden. Zodra je de oortjes uit de doos haalt, worden ze automatisch gekoppeld met je iPhone. Met de draadloze oortjes kun je vijf uur naar muziek luisteren, terwijl de opbergdoos 25 uur extra luisterplezier mogelijk maakt.

In de AirPods zelf heeft Apple ook nog wat interessante technische snufjes toegevoegd. Zo herkennen sensoren wanneer de AirPods in je oren zitten, zodat ze automatisch beginnen met het afspelen van muziek. Haal je ze uit je oor dan pauzeert de muziek weer.

Apple Airpods 2

AirPods kopen

Aan de onderkant zitten kleine microfoons, die je kunt gebruiken om Siri te bedienen en telefoongesprekken te voeren. Door op de zijkant van een AirPod te tikken met je vinger kun je de muziek pauzeren/hervatten of Siri oproepen. Dit doe je door in verschillende tempo’s op het oortje te tikken.

AirPods zijn verkrijgbaar via de website van Apple of in de Apple Store voor €179,-. In de doos zitten de AirPods, de oplaad-doos en een Lightning-naar-USB-kabel.