Apple Airpods koppelen aan al je apparaten !

      Reacties uitgeschakeld voor Apple Airpods koppelen aan al je apparaten !

Het grote voordeel van de draadloze AirPods is dat je ze moeiteloos kunt koppelen aan je nieuwe iPhone, iPad en Mac. Heb je een ouder model, dan zul je een paar stappen moeten doorlopen. Wij leggen uit hoe het AirPods koppelen werkt, ongeacht het apparaat waar je verbinding mee wilt maken.

AirPods koppelen aan al je apparaten

Omdat de AirPods iCloud ondersteunen, is het heel simpel om ze automatisch te verbinden met alle apparaten die met je iCloud-account gekoppeld zijn. Zo kun je meteen beginnen met luisteren op je iPhone, iPad en Mac.

Ondersteunt je apparaat geen handoff, dan kun je ze nog wel koppelen met AirPods, maar kost het wat meer moeite. Ook oudere MacBooks en iMacs die Handoff niet ondersteunen, zul je op deze manier moeten koppelen. In vier stappen kun je AirPods koppelen aan oudere Apple-apparaten of andere smartphones en tablets.

apple airpods koppelen aan apparaten 1

AirPods koppelen aan al je apparaten, zo doe je dat

  1. Zorg dat de AirPods in hun case zitten.
  2. Open de case zonder de AirPods eruit te laten.
  3. Druk op de kleine cirkelvormige knop op de achterkant van de case totdat het LED-lampje in de case wit wordt en gaat knipperen.
  4. Zoek op je apparaat via het Bluetooth-menu de AirPods en koppel ze zoals je andere Bluetooth-apparaten ook koppelt.

De AirPods van Apple zijn duidelijk bedoeld voor Apple-apparaten, maar met het bovenstaande stappenplan kun je ze ook gewoon aan een Android-smartphone of tablet koppelen. Houd er wel rekening mee dat je op dat moment uiteraard geen Siri kunt bedienen, aangezien deze niet aanwezig is op het gekoppelde apparaat.

Na meerdere malen uitgesteld te zijn, bracht Apple vorige week de AirPods op de valreep van 2016 uit. De draadloze oordopjes passen natuurlijk goed bij de iPhone 7, die geen traditionele koptelefoonaansluiting meer heeft.