MacBook Pro – Screenshot maken van de Touchbar

      Reacties uitgeschakeld voor MacBook Pro – Screenshot maken van de Touchbar

Langzaam maar zeker hebben steeds meer mensen de nieuwe MacBook Pro met Touch Bar in huis. Wij leggen je uit hoe je een Touch Bar screenshot maakt.

Touch Bar screenshot

Een screenshot maken op MacOS, dat kun je waarschijnlijk wel. Wil je echter de Touch Bar op beeld vastleggen, dan moet je daarvoor een aantal andere stappen volgen. Volg onderstaande instructies om aan de slag te gaan.

De Touch Bar is nieuw op de MacBook Pro (2016). Boven het toetsenbord zit een klein oled-scherm waarop verschillende acties getoond kunnen worden, afhankelijk van de programma’s die je open hebt staan. Met Safari krijg je bijvoorbeeld je bladwijzers in beeld, terwijl Pages opmaakopties zal tonen.

touch-bar-screenshot

Zo maak je een Touch Bar screenshot

Er zijn twee manieren om een Touch Bar screenshot te maken. Druk Command + Shift + 6, en een afbeelding van de aanraakbalk wordt direct op je desktop opgeslagen. Zo kun je de afbeelding makkelijk doorsturen.

Je kunt er ook voor kiezen om een screenshot direct naar je klembord te sturen. Dat doe je met Control + Command + Shift + 6. Vervolgens kun je het screenshot gemakkelijk in een andere applicatie plakken, bijvoorbeeld om deze te bewerken of om hem in een document te plaatsen.

Een derde optie is om de Grab-app te gebruiken. Die staat tussen de andere Utilities en is een handig alternatief voor het gebruiken van je toetsenbord.