Help, mijn iPhone gaat niet meer aan !!!

      Reacties uitgeschakeld voor Help, mijn iPhone gaat niet meer aan !!!

Je drukt op de homeknop of powerknop, maar er gebeurt niets. Het scherm blijft zwart. Met andere woorden: je iPhone gaat niet meer aan. Geen paniek, deze vijf dingen kun je proberen om het toestel weer aan de praat te krijgen.

1. Opladen van je iPhone

Probeer je iPhone eerst op te laden: misschien is de batterij gewoon leeg.
Komt er een rood batterij-icoon op het scherm te staan, dan moet je even wachten.
De iPhone heeft een minimale lading in de accu nodig voordat je het toestel aan kunt zetten.

Zie je niet meteen een icoon, heb dan nog een paar minuten geduld.
Als de accu echt helemaal leeg is, kan dat even duren. Knippert het accu-icoon drie keer,
dan herkent je iPhone dat hij is aangesloten, maar dan wordt de iPhone niet van stroom voorzien.
Apple adviseert zelf om een lege iPhone minimaal één uur op te laden.

iphone-gaat-niet-meer-aan1

2. Opnieuw starten van de iPhone

Als je iPhone helemaal is vastgelopen en als ook opladen niet werkt, probeer dan om opnieuw opstarten te forceren. Dat doe je door de powerknop en de homeknop minimaal tien seconden tegelijk in te drukken (de knoppen zie je hieronder op het plaatje). Doe dit totdat het logo van Apple in beeld verschijnt; je iPhone start dan weer op.

iphone-gaat-niet-meer-aan2

3. Herstel de iPhone

Heb je de twee tips hierboven geprobeerd, maar start je iPhone nog steeds niet op, overweeg dan om de iPhone te herstellen. Daarvoor heb je de laatste versie van iTunes nodig. Verbind je iPhone met een pc of Mac en klik je toestel aan in iTunes. Synchroniseer je iPhone zodat je data en contacten niet verloren gaan.

Bovenin het overzicht in iTunes zie je onder de iOS-versie waar je toestel op draait een knopje met ‘Herstel iPhone’. Als je nog geen back-up hebt, geeft de software aan dat je die moet maken. Vervolgens kun je verder met het herstellen van je iPhone.

iphone-gaat-niet-meer-aan3

Krijg je in iTunes de optie om de iPhone te herstellen of updaten, kies dan voor de laatste optie. iTunes probeert nu iOS opnieuw te installeren zonder dat je data verloren gaat.

4. iPhone in Recovery Mode zetten

Als absolute noodmaatregel kun je ‘Recovery mode’ van je iPhone proberen. Doe dit alleen als je een recente backup op iCloud of je computer hebt staan, anders is alles gewist.

De Recovery mode brengt je iPhone terug naar de fabrieksinstellingen. Ten eerste sluit je je iPhone helemaal af. Daarna doe je de USB-kabel in de computer, maar nog niet in het toestel. Druk de homeknop in en steek dan de kabel in je iPhone. Als er een plaatje in beeld komt van een snoer en een pijltje naar het iTunes-logo, dan laat je de homeknop los.

5. Neem contact op met Apple

Lossen de bovenstaande tips jouw probleem niet op en blijft het scherm van je iPhone op zwart, dan is het een goed idee om contact op te nemen met de technische afdeling van Apple. Deze is in Nederland te bereiken op het nummer 0800-0201581. In België kun je bellen naar 0800-80404 (Frans) of 0800-80407 (Vlaams). Ben je woonachtig in Luxemburg, neem dan contact op met (352) 800 24550. Wil je jouw probleem liever digitaal voorleggen? Dan kun je terecht bij de online afdeling van Apple Support. Via een chat kom je in contact met een medewerker van Apple, die vervolgens de mogelijke oplossingen samen met jou bespreekt.

Je iPhone resetten : Hoe moet dat ?.

 

Bron: Iphoned