LG belooft fix voor probleem oled-tv’s met PS4 Pro

      Reacties uitgeschakeld voor LG belooft fix voor probleem oled-tv’s met PS4 Pro

Televisiefabrikant LG heeft een fix beloofd voor een probleem van zijn oled-tv’s met de PlayStation 4 Pro. De tv’s kunnen niet omgaan met het hdmi-signaal uit de Sony-console en bezitters van de tv’s kunnen de gloednieuwe gamemachine vooralsnog niet goed gebruiken.

LG bevestigt tegenover Tweakers het bestaan van het probleem, al beantwoordt het bedrijf niet de vraag welke modellen er precies door getroffen zijn. De fabrikant heeft wel uitgevogeld waar het door komt. “De oorzaak voor het probleem is gevonden en LG is bezig met de fix”, aldus woordvoerder Jeroen Peeters van LG.

De update die het probleem verhelpt, zal over een paar weken komen, schat Peeters. “Een precieze datum waarop het probleem verholpen zal zijn, is nog niet bekend, maar dit zal ongeveer twee tot drie weken duren.”

De fabrikant gaat niet in op de oorzaak van het hdmi-probleem. Op Reddit zeggen gebruikers dat er een tijdelijke work-around is door de PS4 Pro te booten in de veilige modus en terug te zetten op hdcp 1.4. Dan is de resolutie van Netflix geen 4k, maar games werken wel op de volledige resolutie.

 

Bron: Tweakers.net