Gestroomlijnd update-proces Android N alleen voor nieuwe smartphones

      Reacties uitgeschakeld voor Gestroomlijnd update-proces Android N alleen voor nieuwe smartphones

De smartphones die je vandaag de dag kunt kopen, kunnen niet overweg met de nieuwe manier waarop Android N updates voor het besturingssysteem gaat aanbieden.

Google bevestigt dat tijdens I/O 2016 aan Android Police. Het bedrijf noemt het ‘seamless updates’; terwijl je de telefoon gewoon kunt blijven gebruiken, worden updates op de achtergrond automatisch gedownload en geïnstalleerd op een aparte partitie. De nieuwe versie is te gebruiken zodra de smartphone of tablet opnieuw wordt opgestart, omdat er dan vanaf die tweede partitie wordt geboot.

Huidige smartphones kunnen daar echter niet zomaar mee overweg omdat ze niet op die manier zijn ingericht, verklaart Google. Zo ook niet de Nexus-telefoons van dit moment.

Android N-ready

Men zou het toestel eerst aan een pc moeten koppelen om de nieuwe indeling op boot-niveau mogelijk te kunnen maken. Daarom is de verwachting dat de nieuwe, nu nog onaangekondigde Nexus-smartphones er wél gebruik van kunnen maken – als ook toestellen van derden, die uit de doos op Android N draaien.