Android 7.1 brengt nachtmodus, Daydream en meer

      Reacties uitgeschakeld voor Android 7.1 brengt nachtmodus, Daydream en meer

Android Nougat is nog maar net uit, maar Google stoomt al een nieuwe versie van het OS klaar: Android 7.1. De Pixel-telefoons draaien er als eerste op, maar andere Android-toestellen krijgen de update ook.

Android 7.1 brengt twee features die altijd al van Android N deel uit zouden maken, maar dat uiteindelijk niet deden. Een nachtmodus die blauw licht filtert, en een Daydream VR-modus. Ook ondersteuning voor het gestroomlijnde update-proces zit in Android 7.1 gebakken, maar dat geldt alleen voor smartphones die al uit de doos op Android 7.1 draaien – zoals bijvoorbeeld de Pixels.

Vingerafdrukswipe

Ook nieuw is dat vingerafdrukscanners gebruikt kunnen worden voor meer dan alleen ontgrendelen of identificeren. Smartphones kunnen er ook mee bediend worden. Zo kan een swipe herkend worden om het notificatiecentrum mee omlaag te trekken. Als je dit wilt, moet je het wel handmatig instellen. Volgens Google is de functie opt-in.

Wanneer Android 7.1 precies uitkomt voor andere toestellen dan de Pixel-telefoons, is nog niet bekend. Vermoedelijk duurt het wel een poosje, want veel smartphones zijn nog niet eens over op Android Nougat zelf.