Elke dag een nieuw bureaublad in Windows 10

      Reacties uitgeschakeld voor Elke dag een nieuw bureaublad in Windows 10

Bureaubladen Windows 10

Als Windows10-gebruiker zal het je niet ontgaan zijn dat je aanmeldscherm zeer fraaie foto’s toont. Deze zogenaamde ‘spotlight-afbeeldingen’ worden via internet geladen en op een vreemde manier opgeslagen waardoor je ze niet zomaar kunt gebruiken. In dit artikel lees je hoe je elke dag kunt genieten van een verse bureaubladachtergrond uit de spotlight collectie, namelijk met de gratis app Spotbright.

Stap 1: Vreemde bestanden

De foto’s die Windows 10 binnenhaalt voor je aanmeldscherm, worden bewaard in een speciale map. Met een lang commando (ook hier te vinden), open je de juiste map in Windows Verkenner:

%LOCALAPPDATA%\Packages\Microsoft.Windows.ContentDeliveryManager_cw5n1h2txyewy\LocalState\Assets

Wie de moeite neemt om deze map te bekijken, ziet al snel dat de map geen afbeeldingen lijkt te bevatten. Met allerlei scriptjes kun je de bestanden hernoemen om ze alsnog als fotobestanden te herkennen, maar het kan eenvoudiger. Installeer hiervoor Spotbright via de Store (de app-winkel van Microsoft). Nog meer tips om het uiterlijk van Windows 10 aan te passen !

elke-dag-nieuw-bureaublad-1
De foto’s van je aanmeldscherm worden op een ongebruikelijke manier bewaard en kun je niet zomaar gebruiken.

Stap 2: Spotbright

Start Spotbright en ga naar Settings. Bij Picturesearch kies je voor Landscapeonly. Hiermee zorg je ervoor dat je alleen liggende foto’s binnenhaalt. Schakel de volgende opties uit: Periodiccally update lockscreen, Periodiccally update live title en Periodiccallyupdatedesktopwallpaper. Vooral dit laatste is belangrijk, want het voorkomt dat Spotbright je bureaubladachtergrond voor je wisselt. Dit gaan we regelen in Windows zelf omdat je daar meer mogelijkheden hebt.

Sluit de instellingen van Spotbright met de pijl linksboven in beeld. Klik op Searchpictures om Spotbright aan het werk te zetten. Gebruik de knop ook als je de spotlight foto’s wilt actualiseren. De app downloadt de foto’s naar je computer. Open via Open download location de map waar de foto’s zijn opgeslagen en onthoud deze locatie.

elke-dag-nieuw-bureaublad-2
Spotbright haalt spotlight foto’s op en bewaart ze als bruikbare jpg-bestanden op je computer.

Stap 3: Automatisch wisselen

Nu je de foto’s gedownload hebt, kun je ze instellen als bureaubladachtergrond. Gebruik de toetscombinatie Windows-toets+I (Instellingen) en ga naar Persoonlijke instellingen / Achtergrond. Verander de instelling onder Achtergrond naar Diavoorstelling en kies met bladeren de map waar Spotbright je afbeeldingen bewaart. Bij Afbeeldingwijzigen elke kun je aangeven hoe vaak je een nieuwe foto wilt zien. Kies bijvoorbeeld 30minuten of (voor iets meer rust) 1dag. Schakel de optie Willekeurigevolgorde in voor de beste afwisseling.

elke-dag-nieuw-bureaublad-3
Kies in Windows 10 de map van Spotbright en geef aan in welk tempo je de foto’s wilt laten wisselen.

Bron: ComputerTotaal