Waarom wordt mijn download map zo traag geladen in Windows 10 ?

      Reacties uitgeschakeld voor Waarom wordt mijn download map zo traag geladen in Windows 10 ?

Windows 10 Trage Downloadmap

Het komt regelmatig voor dat de inhoud van de Downloads-map in Windows 10 niet meteen weergegeven wordt. Hier laten we zien hoe de downloads map sneller geladen kan worden.

Of je nu een snelle SSD hebt of niet, de Downloads-map in Windows 10 wordt vaak traag geladen, waarbij de statusbalk in de Verkenner langzaam van links naar rechts groen wordt. Het kan zo’n 10 seconden duren voordat de inhoud van de map wordt weergegeven. Waar komt dit door ? En hoe los je het op ?

Thumbnails

Standaard probeert Windows 10 thumbnails aan te maken voor alle foto’s en video’s die in deze map staan, ook al zijn de bestanden in de Downloads-map geen foto’s of video’s. Gelukkig kun je ervoor zorgen dat Windows niet langer zal proberen om in deze map thumbnails aan te maken, waardoor de inhoud weer snel geladen wordt.

download-eigenschappen

Map optimaliseren

Open de Verkenner en klik met de rechtermuisknop op de snelkoppeling naar de Downloads map. Klik in het contextmenu op Eigenschappen. Klik op het tabblad Aanpassen en kies in de lijst bij Deze map optimaliseren voor de optie Diversen. Klik op OK om je keuze vast te leggen.

Voortaan gaat Windows ervan uit dat het een map is die allerlei verschillende bestandstypen bevat, waardoor er niet meer nodeloos geprobeerd wordt om thumbnails aan te maken voor bestanden waarvoor dit niet kan.