Overheid doet opnieuw meer dataverzoeken bij Google

      Reacties uitgeschakeld voor Overheid doet opnieuw meer dataverzoeken bij Google
De Nederlandse overheid heeft in de eerste helft van 2016 bij Google 268 dataverzoeken voor gebruikersdata gedaan, opnieuw meer dan de afgelopen jaren.

Dat blijkt uit het transparantierapport dat Google donderdag publiceerde.

De Nederlandse overheid deed in de eerste zes maanden van dit jaar 65 procent meer dataverzoeken dan in dezelfde periode vorig jaar, toen 162 verzoeken werden ingediend.

Hoewel de Nederlandse overheid meer aanvragen doet, wordt een lager percentage door Google ingewilligd. Over de maanden januari tot en met juni 2016 overhandigde Google in 67 procent van de gevallen data, waar dat in dezelfde periode vorig jaar nog 74 procent was.

VS nog steeds koploper

Wereldwijd ontving Google 44.943 dataverzoeken die betrekking hebben op 76.713 accounts. Gemiddeld werden die verzoeken in 64 procent van de gevallen ingewilligd, net als in de tweede helft van 2015.

De VS is met 14.168 dataverzoeken net als voorgaande jaren koploper. Duitsland komt met 8.788 verzoeken op de tweede plaats, gevolgd door Frankrijk met 4.300 dataverzoeken. Algerije, Wit-Rusland, de Kaaimaneilanden, El Salvador, Fiji en Saudi-Arabië deden in de eerste helft van dit jaar allemaal hun eerste dataverzoek bij Google.

Bron: Nu.nl