Samsung stopt permanent met Galaxy Note 7 om brandgevaar

      Reacties uitgeschakeld voor Samsung stopt permanent met Galaxy Note 7 om brandgevaar

Samsung haalt de Galaxy Note 7 permanent van de markt, na verschillende problemen met accu’s die in brand vlogen.

Dat heeft het bedrijf maandag gemeld aan Zuid-Koreaanse toezichthouders, zo bevestigt een woordvoerder van Samsung.

De productie wordt volledig stopgezet en wereldwijd zal het toestel niet meer worden geleverd, omdat “de veiligheid van de klant de hoogste prioriteit heeft”, aldus het bedrijf in de officiële mededeling.

De Note 7 werd al een keer teruggeroepen en vervangen, maar ook de nieuwe exemplaren bleken gevaarlijk te kunnen zijn. Door defecte accu’s kan het toestel gaan roken en in brand vliegen.

Er is nog geen duidelijkheid over een tweede terugroepactie voor de vervangende smartphones. Daarbij spelen ook toezichthouders in onder meer de Verenigde Staten en Zuid-Korea een rol.

Nederland

De Galaxy Note 7 heeft de Nederlandse markt uiteindelijk nooit bereikt. Eigenlijk hadden mensen die het toestel bestelden de Note 7 maandag moeten ontvangen, maar Samsung besloot de leveringen op het laatste moment opnieuw uit te stellen.

Bij verschillende providers en webwinkels konden klanten hun bestelling al annuleren of kiezen voor een ander apparaat.

Op de Zuid-Koreaanse beurs verloor het aandeel Samsung Electronics dinsdag 8 procent van zijn waarde, voordat de permanente productiestop werd bekendgemaakt. Dat volgde op een positieve periode voor de elektronicagigant, die zijn smartphonetak in het afgelopen jaar juist weer had zien floreren.

Bron : Nu.nl